Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in bir ekmeğin maliyetinin 61 kuruş olduğunu açıklaması fırıncıların tepkisine neden oldu. Bakanın açıklamasına tepki gösteren Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban ise Denizli’de ekmekte bir indirim olmayacağını, bahsedilen 61 kuruşun halk ekmekte olduğunu belirtti.  
FIRINCILARDAN BAKANA TEPKİ 
Ekmek fiyatlarıyla ilgili olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in ekmek fiyatlarının iller arasında farklılık gösterdiğini ve bir ekmeğin maliyetinin 61 kuruş olduğunu belirtmesi fırıncıların tepkisine neden oldu. Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, bakanın yaptığı hesaplamanın danışmanlar tarafından önüne konulduğunu ve maliyeti 61 kuruş olan ekmeğin halk ekmek olduğunu ifade etti.  
DENİZLİ’DE BİR EKMEĞİN MALİYETİ 70 KURUŞ 
Ekmek maliyetlerinin esnafın yanına giderek hesaplanması gerektiğini ifade eden Karadaban, “Denizli’de bir ekmeğin maliyeti 70 kuruşa geliyor. Sonuçta hem fırıncı hem de bayinin kazanması gerekiyor. 30 kuruşluk bir kar var, bununda çok olduğunu düşünmüyoruz. Bir ekmeğin 61 kuruş olması için bir fırının 10 bin ekmek üretmesi gerekiyor. Denizli’nin nüfusunu ele alırsak, fırınlarımız bu kadar ekmek üretmiyor. Bakanın bahsettiği halk ekmek satışı yapan belediyeler. Çünkü belediyelerin ürettiği ekmekleri taşeron işçiler üretiyor. SGK yok, tazminat yok, işyeri kirası yok, ekmeğin geri dönüşü yok. Halk ekmek tabiî ki de 1 ekmeğin maliyeti 61 kuruş olur. Diğer yandan bizlere un ve mayalar aracı firmalar ile geliyor. Aracılarda bu işten para kazanıyorlar” dedi. 
3 YILDIR EKMEĞE ZAM YAPILMIYOR 
Denizli’de 3 yıldır ekmeğe zam yapılmadığı hatırlatan Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, “Denizli’de 3 yıldır ekmeğe zam yapılmıyor. Denizli’de kaliteli ekmeği üretmek için iyi bir rekabet sağladık. Bunun bozulmaması için elimizden geleni yapacağız. Kısacası Denizli’de ekmeğe indirim yok” dedi.