ŞANLIURFA (CİHAN)- Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Karacadağ Kalkınma Ajansı uzmanları tarafından, ekonomik gelişme ve turizm altyapısı mali destek programları kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Toplantı, 11Temmuz İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Uzmanlar, Birecikli işadamlarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, programın amacını anlattı. Uzmanlar, program ile tarihi, kültürel ve doğal zenginliklere sahip Diyarbakır-Şanlıurfa bölgesinde turizm altyapısının iyileştirilmesi, potansiyelin harekete geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Bu amaçla bölgedeki turistik öneme sahip tarihi, kültürel ve doğal unsurların restore ve rehabilite edilerek turizm sektörüne kazandırılmasını sağlamanın hedefler arasında yer aldığını kaydeden uzmanlar, sektörde yeni istihdam olanakları oluşturmak ve böylece işsizlik ve yoksulluğu azaltmak suretiyle bölge ekonomisine katkı sağlanacağını vurguladı.
Uzmanlar, Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın turizm altyapısı projelerinde toplamda 6 milyon 200 Bin lira, ekonomik gelişme mali destek programı için ise 10 milyon 500 bin lira olmak üzere toplam 16 milyon 700 bin tutarında hibe desteği sağlanacağını duyurdu. CİHAN