SAMSUN (CİHAN)- Samsun’da Atatürk Bulvarı üzerindeki eski Renault Plaza’nın bulunduğu boş binada “Kapatıyoruz” sloganı ile piyasanın üçte bir fiyatına satışa sunulan ürünleri almak isteyen vatandaşlar izdihama neden oldu. 2001 krizinin ardından yeni bir satış tekniği olarak ortaya çıkan “Kapatıyoruz” adı altında ürünlerini satışa sunan Lazelli Mobilya” ürünlerini son olarak Samsun’da açtığı seyyar mağazasında tüketici ile buluşturdu.
    Günler öncesinden dağıtılan el ilanları ile satılacak ürünlerin fiyatlarını öğrenen vatandaşlar, kaliteli ürünleri düşük fiyatla tükenmeden almak için mağazanın açılış saatinden önce uzun bir süre kuyrukta bekledi. Mağazanın açılması ile birlikte vatandaşlar ürünleri kapma yarışına girdi. İki katlı mağazada aşırı kalabalık nedeniyle merdiven ve koridorlarda sıkışan yaşlı ve çocuklu bayanlar fenalık geçirdi.
    Lazelli Mağaza Satış Sorumlusu Cihan Belli, “Lazelli Mobilya olarak biz il il dolaşıyoruz, amacımız kaliteli ürünleri vatandaşlara en uygun şekilde satmak. Denizli ve Ankara’dan sonra şimdi de Samsun’dayız, vatandaşların ilgi ve alakası bizi fazlasıyla memnun etti. Şimdilik 3 gün burada durmayı düşünüyoruz, ancak vatandaşın ilgisi yoğun olursa yeni mallar getirip satışa birkaç gün daha devam edebiliriz. Bizim burada sattığımız her ürün garanti belgeli kesinlikli kaptı kaçtı olayı yok, her şey şeffaf. Piyasada 3 katına satılan koltuk takımlarının en pahalısı bizde bin 600 lira üstelik kredi kartına. Ürünlerin üçte bir fiyatına satılmasına başka manalar yükleyenler olabilir. Ama biz nakit para ile kapanmak zorunda kalan fabrikaların mallarını ucuza alıyoruz, üzerine az kar koyarak yüzde 10 gibi sürümden kazanıyoruz. Bir üründen önceden yüzde yüz kazanılıyordu artık o devir bitti. Kapatıyoruz sloganı ile 3 veya 4 günlük programlar yapıp tüm Türkiye’yi il il dolaşıyoruz. Markalı eşyalarında aralarında bulunduğu bin 500’e yakın ürünü satışa sunduk satışlardan memnunuz.” diye konuştu. CİHAN