Türkiye Kamu-Sen Denizli Şubesi'nin her ay düzenlediği istişare toplantısı, Genel Başkan İsmail Koncuk ve konfederasyona bağlı sendika genel başkanlarının da katılımıyla Deda Düğün Salonu'nda yapıldı. Toplantıda üyelerine seslenen Genel Başkan Koncuk, 4 kişilik bir ailenin gıda harcamasının 1795 lira 17 kuruş olduğunu, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre ortalama ev kirasının 734 lira olduğunu ve 1300 lira olan asgari ücret tutarının geçinmek için yeterli olmadığını vurguladı.

İktidarın 1 Kasım seçimlerinden önce verdiği sözü yerine getirerek asgari ücrete zam yaptığını hatırlatan Koncuk, ancak bir ayak oyunu yapılarak 1 yıl boyunca zam yapılmadığını öne sürdü. Koncuk, asgari ücret görüşmelerinin başladığını belirterek, "1 Kasım seçimlerinden bu yana bir yıl geçti ve bir yıl içinde içerisinde asgari ücret zamlanmadı. Her ne kadar 1300 liraya çıkarılma sözü yerine getirilmiş olsa da bir ayak oyunu yapıldı. Daha önce altı ayda bir asgari ücret artırılırken 'biz 1300 liraya çıkarttık, bir yıl asgari ücrete zam yapmayalım' dediler. Sanki çok müthiş ciddi bir zam yapılmış gibi altı ay doldu zam yapılmadı" dedi.

Asgari ücret komisyonunun nasıl bir zam yapacağını merakla beklediklerini kaydeden Koncuk, gıda ve kira giderlerinin 2 bin 500 lirayı bulduğunu belirterek vicdanen bu gerçekten hareketle bir zam öngörülmesi gerektiğini savundu.

'EMEKLİLERE PROMOSYON YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ'

Emeklilerin merakla bekledikleri promosyon konusuna da değinen Koncuk, işçi emeklileriyle birlikte 10 milyon civarında emekli bulunduğunu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yıllardır emeklilere promosyon konusunda çalışma yaptığını söylemesine karşın emeklilerin sendikalara üye olma hakkı olmadığı için sahipsiz bırakıldığını ileri sürdü. 10 milyonluk emekli kitlesinin büyük bir kitle olduğunu ve promosyon konusunun ciddiye alınmadığını dile getiren Koncuk, "Bu konuda bankaları sıkıştırmak lazım. Havadan sudan her şeyden para kazanan bankaların, bu 10 milyonluk emekli kitlesinin maaşını vermekten dolayı bir bedel ödemesi bir mecburiyettir. Hükümet ne yapacak ne edecek bunu başaracak. 'Efendim bankalar düşük para veriyormuş' olmaz. Üzülerek söylüyorum ama burada işi ciddiye almamak gibi bir anlayış görüyorum. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu büyük kitlenin promosyon konusunu bankalar arasında bir rekabet oluşturma haline dönüştüremiyorsa bunun da hesabını vermek durumundadır. Emeklilere promosyon konusu hala çözülmemiştir, yılan hikayesine dönmüş bir durumdur" dedi.