Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) arasında Mikrokredi Uygulama Protokolü imzalandı. Protokolün ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi'ne üye 50 kadına 50 bin liralık sermaye verildi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi'nin kendi işini kurup, ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen kadınlara yönelik iki yıl önce başlattığı çalışma sürüyor. Bu kapsamda, Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) arasında Mikrokredi Uygulama Protokolü imzalandı. Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda gerçekleştirilen protokol törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi'nden faydalanan 50 kadın ve davetliler katıldı. 
Mikrokredi Aydın Bölge Müdürü Demet Pilevneli, 2008 yılından bu yana 5 ilde kadınlara yaklaşık 22 milyon 500 bin lira sermaye dağıttıklarını belirterek, "Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi çok güzel hizmetler yaptı. Sık sık maddi ve farklı katkılarıyla Denizli Büyükşehir Belediyemiz bu konuda üstüne düşeni sonuna kadar gerçekleştiriyor. Her türlü katkısı için öncelikle Başkanıma ve ekibine çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise davetlilerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, "Mikrokredi bugün Denizli'de 1200 hanım kardeşimize ulaşan, yeniden yapılanma veya imkan sunmadır. Mikrokredi insanlarımıza balık vermek yerine, balık tutmayı öğretme, balık tutmasını fırsat vermedir. En güzel şey ise, insanların kendi ayakları üzerinde durabilmesini sağlamaktır. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz" dedi. Büyükşehir Belediye bütçesinden Mikrokredi Ofisi'ne imkan aktardıklarına işaret eden Başkan Zolan, "Bunu belki bütçeden harcadığımız, en güzel kullanılan kaynak olarak görüyorum. İnşallah hep beraber daha güzel günlere yürüyeceğiz" diye konuştu. Başkan Zolan Denizli'nin ilçelerine de ofisler kurulduğunu belirtti.
Konuşmaların ardından Başkan Zolan ve Mikrokredi Aydın Bölge Müdürü Demet Pilevneli protokolü imzaladı. Protokolün ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi'ne üye 50 kadına 50 bin liralık sermaye dağıtımı yapıldı.