Denizli Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu üyesi Necdet Özer, yaptığı açıklamada, sivil toplum kuruluşlarında gönüllük esasına dayalı olarak çalışıldığını hatırlatarak, “Kadın Girişimciler Kurulu ve Genç Girişimciler Kurulu icra komitelerinin önümüzdeki ay görev süresi tamamlanacaktır. Bu nedenle yeni genç girişimcilerimizi ve kadın girişimcilerimizi belirlemek için başvuruları almaya başladık. Bu kurullarda görev almak isteyenleri 25 Kasım 2014 Salı günü saat 17.00’a kadar başvuru yapmaya davet ediyoruz.” dedi.

BELLİ KRİTERLER VAR
İl Kadın Girişimciler ve İl Genç Girişimciler Kurulu’nda görev alınabilmesi için belli kriterlerin olduğunu açıklayan Özer, “Ticaret Siciline kayıtlı, gerçek kişi tacir veya tüzel kişilerin ortağı, yönetim kurulu üyesi, yöneticisi, genel müdürü veya murahhas azası olması gerekmektedir. Genç Girişimciler Kurulu’na üye olunabilmesi için 18-40 yaş arasında olunması zorunludur. Ayrıca ilde bulunan bir fakülte, yüksek okul ya da enstitüde, girişimcilik konusunda çalışmalar yürüten üniversite öğrencileri, öğretim görevlileri veya öğretim üyeleri ile toplum nezdinde saygınlık uyandıran diğer gerçek kişiler de İl Kadın Girişimciler ve İl Genç Girişimciler üyeliği için başvuruda bulunabileceklerdir.” diye konuştu.

AKTİF ÇALIŞACAKLAR
Kurul üyelerinin, girişimciliğin, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasına yönelik politika ve stratejiler oluşturulmasında aktif rol alacaklarını dile getiren Başkan Özer, kurulların diğer bazı görevlerinin şunlar olduğunu bildirdi: “İl Kadın Girişimciler ve İl Genç Girişimciler İcra Komitesi; girişimcilik kültürünün ildeki kadın ve gençler arasında gelişmesine öncülük edecek. Girişimci ruhlu kişiler ile iş kurmayı düşünenlere kuruluş ve devamındaki işi sürdürme süreçlerinde ihtiyaçları olacak temel bilgileri verme, yol gösterme amacıyla seminer, panel ve girişimcilik eğitimleri düzenleyecek. Koçluk sistemi geliştirerek İldeki yeni iş kuran girişimcilere deneyimli girişimciler tarafından belli sürelerde destek sağlayacak. İl ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunacak sektörlerde girişimde bulunulmasına yardımcı olacak tedbirleri belirleme ve bu sektörlere genç ve kadın girişimcileri yönlendirecek ve teşvik edecek.” 
Özer, İl Kadın Girişimciler Kurulu ve İl Genç Girişimciler Kurul üyeliği için www.dto.org.tr adresinde yer alan başvuru formunun doldurularak Denizli Ticaret Odası’na şahsen teslim edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.