Aydın’ın İncirliova İlçesine bağlı Dereağzı ve Arzular köylerinde demonstrasyon amaçlı nergis ve sümbül çiçeği yetiştiriciliği için çiçek soğanları dikimi yapıldı.
İncirliova ilçesine bağlı köylerdeki evlerin çoğunda harım benzeri bahçelerin bulunmasının ve bu bahçelerin atıl durumda olmasının gözlenmesiyle harekete geçen İncirliova Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personeli hem kadınlara kazanç elde edebilecekleri hem de bulundukları ortamları güzelleştirecekleri bir projeyi gerçekleştirerek baharda çiçekli bir İncirliova için adım attı. Yapılan demonstrasyonla çalışması sırasında kadın çiftçilere çiçeğin sadece süs değil aynı zamanda para kazandıran, gelir getiren bir tarımsal faaliyet olduğu vurgulandı.
İsafakılar Merkez köyü tar-gel projesi kapsamında görevli Ziraat Mühendisi Celal Çıtak tarafından Nisan ayında hazırlanan ‘Bahçelerde Nergis ve Sümbül Yetiştiriciliği’ projesi kapsamında Arzular köyünde Ali Toktaş’ın ve Dereağzı köyünde yürütülen ‘Bilinçli Kadın Bilinçli Tarım’ projesine eğitimlere katılan Mefaret Figan’ın bahçelerine 300 adet nergis sümbül soğanı ekimi yapılarak çiftçilere bakım bilgileri verildi. Gelecek senelerde soğanların iyi bakım ile çoğalacağı göz önünde tutularak her iki çiftçinin de bahçe düzenlemeleri yapıldı.
Mersin’den getirilen çiçek soğanlardan Mart ayında çiçeklenmenin başlamasıyla toplanan çiçeklerin satışı İncirliova Pazarında gerçekleştirilmesi planlanıyor.