Denizli'de bu kapsamda 23 işletmede 470 dekar alanda jeotermal ısıtmalı ileri teknolojide modern seralar üretime geçmiştir. Bu seraların 400 dekarında topraksız kültür olarak adlandırılan cocopit, perlit veya kaya yünü ortamlarında üretim yapılmaktadır. Ayrıca 2011–2012 üretim sezonunda Sarayköy İlçemizdeki bir sera su kültürü tekniğinde üretim yapmaya başlamıştır. Topraksız kültür üretim yapan seralarda 2010–2011 üretim sezonunda yaklaşık 16 bin ton domates üretimi gerçekleşmesi beklenmektedir. İlk hasat edilen ürünler yurt içi piyasalarda satılmaktadır. İstanbul, Ankara ve Bursa gibi Büyükşehirlerin market ve pazar tezgâhlarını jeotermal ısıtmalı seralarımızda üretilen, Bambus arıları ile tozlaşmanın sağlandığı salkım domatesler süslemektedir. Kasım ayının açık ve güneşli geçmesi ile ışıklanma ihtiyacının karşılanması bol ve kaliteli ürün alınmasına neden olmuştur. Önümüzdeki günlerde yurtdışına ihracatta başlayacaktır. 
Seralarımızda iklimlendirme (nemlendirme, havalandırma, ısı perdesi) bilgisayarlar tarafından otomatik olarak kumanda edilmekle beraber sulama suyu geri dönüşüm sistemi ve CO2 uygulamaları ve her şeyden önemlisi ısıtma sisteminin jeotermal kaynaklı olması, işletme sahiplerinin rekabet gücünü artırmaktadır. Seracılıkta ısıtma masrafları en önemli girdilerden biridir. Akköy Gölemezli, Buldan Yenicekent, Denizli Karahayıt ve Sarayköy Kızıldere-Tekkehamamı jeotermal bölgelerinde yeraltından çıkan 53 ile 65 ºC ‘lik sıcak su ile ısıtma sağlanmaktadır. İlimizde kışlar Akdeniz kıyı şeridine göre daha serin olmasına rağmen, bu ısıtma sistemi kaliteli ürün yetiştirmeye olanak sağlıyor. Kolay, temiz ve ucuz enerji sağladığı için jeotermal enerji ilerleyen yıllarda seracılığın vazgeçilmezi olacak ve üreticilerimize büyük avantajlar sağlayacaktır.
Türkiye'de 272 bin dekar plastik ve 106 bin dekar da cam serada üretim yapılmaktadır. Bu varlığın yaklaşık 5 bin dekarında topraksız üretim gerçekleştirilmektedir. Denizli’deki seralarımızda salkım domates üretimi gerçekleştirilmektedir. Salkım domatesi natürel, kokulu ve daha lezzetli olmasından dolayı tercih edilmektedir. Bir dekar içerisinde yaklaşık 2 bin 500 bitki yetiştirilmektedir.
2011 yılı için jeotermal ısıtmalı modern sera ortalama kurulum maliyeti 125 TL/ m² (50 €/m²) dir. İlimizdeki modern seralar için toplam 60 milyon TL.’lik yatırım yapılmış durumdadır.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında 7 işletmeciye jeotermal ısıtmalı sera yatırımlarına 1,5 milyon TL hibe desteklemesi alarak üretime başlamışlardır.
İlimiz sahip olduğu jeotermal kaynaklar, uzun güneşlenme süresi ve yüksek ışık yoğunluğu ile sera ürünlerinde hızlı bir gelişme sağlamaktadır. Bunlara ilaveten ulaşım olanaklarının fazlalığı ve yetenekli iş gücü sayesinde gelecekte ilimiz bir sera üssüne dönüşecektir.