Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde toplantı düzenleyen Denizli Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Yavuz Çehre ve Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Yusuf Eskin, proje ve verilecek olan eğitimler hakkında açıklamalarda bulundu. DESİAD olarak ‘Fizibilite çalışmaları ve bütçeleme teknikleri eğitimi’ projesinin GEKA tarafından onaylandığını ifade eden Denizli Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Yavuz Çehre, “ Proje kapsamında 4 günlük bir eğitim verilecektir. Denizli Organize Sanayi Bölgesi toplantı salonlarında düzenlenecek olan eğitimlerimiz de Humanika firmasından değerli hocamız Doç. Dr. Şevket Sayılgan, işadamlarımıza firma yönetimi ve yatırımların değerlendirilmesiyle ilgili önemli eğitimler verilecektir” dedi.
Denizli’nin bölgede lider olma yönünde ilerlemesinde en büyük rolün işadamlarına ve sanayicileri ait olduğunu belirten Çehre, “30 kişiye verilecek olan eğitimlerin amacı yatırım kararlarının sağlıklı alınması ve şirket içi harcama disiplinlerinin artırılmasını sağlamaktır. İstikrarlı bir ekonomi döneminde Denizlili sanayici ve işadamlarının doğru yatırımlar yapması çok önemlidir. Bunun için bu eğitimler Denizlili sanayici ve işadamları için çok önemli” dedi.
Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Yusuf Eskin de, GEKA olarak bölgesel kalkınmanın önemli olduğunu ifade ederek, “GEKA olarak bölgesel yatırımları ve bölgesel gelişimi çok önemsiyoruz. Bu bağlamda GEKA olarak bu tür eğitimlere toplamda 500 bin TL para ayrıldı” dedi.