Afyonkarahisar’ın Başmakçı ilçesi, yumurta ihracatıyla ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor. 
Türkiye’nin en önemli yumurta üretim ve pazarlama merkezi olan Afyonkarahisar’ın Başmakçı ilçesinde yurt dışına yumurta ihracatı artarak devam ediyor. Yumurta ihracatı yapan firmalardan biri olan Ulu Tarım ve Hayvancılık Şirketi, günde yaklaşık 500 bin yumurta üretimiyle ilçenin ekonomisine büyük katkı sağlıyor. 
1984 yılında Rafet Ulu ve Arif Ulu tarafından kurulan yumurta üretim çiftliği, ihracatla ülke ekonomisine de katkı sağlıyor. Başmakçı'da üretilen yumurtaların çok kaliteli ve lezzetli olduğunu söyleyen Arif Ulu, "Başmakçı yurdumuzun en önemli yumurta üretim merkezi durumunda. Haftalık yumurta fiyatları buradaki üreticilerin kurmuş olduğu Yumurta Kooperatifi'nde tespit ediliyor. Yani yumurta borsası burada oluşmuş durumda. Üretimini yaptığımız yumurtalar çok sağlıklı ve proteinli. İç ve dış piyasadaki müşteriler ısrarla bizim ürettiğimiz yumurtalardan talep ediyor. Bunun nedeni de yumurta tavuklarını kendi ürettiğimiz kaliteli yemlerle besleyip büyütüyor olmamız. Tavukların yemlerinde çoğunlukla bu bölgede yetişmiş olan arpa, buğday, mısır gibi doğal katkı maddeleri kullanıyoruz" dedi.

"HEDEF DEĞİŞİK PAZARLAR"
Ulu Tarım ve Hayvancılık Yumurta Üretim Tesislerinin sahibi Arif Ulu, son yıllarda yurt dışından da yumurta talebi geldiğini belirterek şunları söyledi:
"Firma olarak Irak pazarından sürekli yumurta siparişi alıyoruz. Şu anda aylık 12 TIR, yani yaklaşık 5 milyon yumurtayı Irak’a ihraç ediyoruz. Bu ihracatın bir kısmını doğrudan yaptığımız gibi, bir kısmını da İran üzerinden gerçekleştiriyoruz. Bu bölgedeki karışıklıklar durduğu taktirde yumurta ihracatımızda çok büyük artışlar olacağını tahmin ediyoruz. Hedefimiz kaliteli ve çok lezzetli olan yumurtalarımızı diğer ülke pazarlarına da gönderebilmek. Öncelikle Rusya pazarı çok büyük ve bizim için iyi bir pazar. Son yıllarda sebze ve meyve ithalatında Türkiye’yi tercih eden Rusya, yumurta için de aynı tercihi yaparsa yumurta üreticileri olarak ülkemize daha büyük katkı sağlayacağımıza inanıyorum."