Denizli Sanayi Odası Meclisi’nin Ağustos ayı olağan toplantısı, oda binasında gerçekleştirildi. Toplantıya Meclis Başkan Vekili Semra Akça Acar başkanlık etti. Acar’ın sunuş konuşmasıyla başlayan toplantıda Denizli’de açılacak yeni bölge gümrük müdürlüğü, Denizli’nin ihracat ve istihdam rakamları gibi konular ele alındı. 

“Gümrük mesaisi bitiyor”
18 Ağustos 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla açılmasına karar verilen Bölge Gümrük Müdürlüğü’nün Denizli’ye kazandıracağı artılar hakkında bilgi veren Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, “Herşeyden önce üretici ihracatçımızın gümrük işlemleri için İzmir’de yaptığı mesai sona erecek; bürokratk işlemlerimiz azalacak ve gümrük işlemlerimiz daha verimli gerçekleştirilecek” şeklinde konuştu. 

“İhracatta geriledik”
Denizli’nin ihracat rakamlarını da değerlendiren Keçeci, “2023 hedeflerimiz göz önüne alındığında bizim şu anda 300 milyonlu rakamlardan bahsetmemiz gerekiyor ama uzun zamandır aylık ihracat rakamımız 290 milyonun üzerine çıkamıyor. Denizli sanayisinin ihracatı patinaj çekiyor. Bunun doğal sonucu olarak da Türkiye genelinde 8. sırayı Sakarya’ya kaptırarak 9. sıraya geriledik. Kapasitemizin hemen hemen hepsini kullandığımızı düşünürsek, hedefleri tutturabilmek için daha katma değerli ürünlere yönelmemiz gerekiyor.” dedi.

“Projelerimiz var”
Denizli’nin en başarılı proje uygulayıcılarından biri olan Denizli Sanayi Odası, Eylül ayında 2 büyük projeye başlıyor.  Mermer sektöründe mesleki ve teknik eğitimle ilgili bir Avrupa Birliği hibe projesine başlayacaklarını belirten Genel Sekreter Zeren Gerelioğlu, hem mesleki ve teknik eğitimin önemine vurgu yapacak hem de mermer sektöründeki istihdam açığına çözüm arayacak proje hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Sanayi Odası’nın Eylül ayında başlayacak olan diğer projesi ise makine imalat sektörüne yönelik olacak. Projenin gelişimi hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle 3 yıl sürecek olan proje ile sektörün ihracat kapasitesini artırmayı hedeflediklerini iletti.