Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bank Asya'nın TMSF'ye devredilmesine ilişkin, "Yapılan çalışma, tam anlamıyla hukuki ve teknik bir çalışmadır" dedi.
Zeybekci, seçim çalışmaları kapsamında Denizli'de 3. Sanayi esnafıyla bir araya geldi. Daha sonra İncilipınar Mahallesi'ne geçerek, İncilipınar Anadolu Lisesi'nin inşaatında çalışan işçilerle bir süre sohbet etti.
AK Parti İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Bakan Zeybekci, bir gazetecinin Bank Asya'nın temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetiminin, kısmen veya tamamen devri, satışı veya birleştirilmesi amacıyla TMSF'ye devredilmesi kararına yönelik sorusunu yanıtladı.
"Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile TMSF'nin yaptığı çalışma, tam anlamıyla hukuki ve teknik bir çalışmadır" diyen Zeybekci, devredilme işlemlerinin matematik ve hukuki değerlere dayalı olduğunu, geçmiş yıllarda da benzer durumların yaşandığını anımsattı.
Hafızalardaki kötü hatıralardan dolayı bazı kişilerde hassasiyetlerin olduğunu ifade eden Zeybekci, şunları kaydetti:
"Bu tam anlamıyla Türkiye'de ekonominin bir güvenlik tedbiri anlamında alınmış olan karardır. Hukuki anlamda, sermaye anlamında, tasarruf sahipleri ile mevduat sahiplerinin güvenliği anlamında standartları tutturamayan herhangi bir finans kurumuna veya bankaya karşı alınabilecek tedbirlerden bir tanesi alınmıştır. Bunun arkasında başka bir şey aramaya gerek yoktur. Sebepleri veya onların finansal, matematik ve hukuki anlamında bu duruma düşmesinin sebepleri, onlar benim konum değildir. Yani şundan veya bundan kaynaklanmıştır gibi sözlere girecek değilim. Yapılan çalışma tam anlamıyla hukuki ve teknik bir çalışmadır." dedi.