Hollanda Ekonomi ve Ticaret Ataşesi David Naves, Denizli Ticaret Odası’nı ziyaret etti.
Ekonomi ve Ticaret Ataşesi David Naves’i, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İmran Eraslan karşıladı. Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, Denizli ekonomisi ve Denizli Ticaret Odası hakkında bilgiler veren İmran Eraslan, “Denizli Ticaret Odası 14 bin 500 üyesi ile Denizli’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biridir. Denizli, tekstil, mermer, kablo, cam sanayi gibi ürünlerle ön plandadır. Tekstilin geçmişi çok eski çağlara dayanmaktadır. Bu sektörlerin yanısıra Denizli’de alternatif sektör olarak jeotermale dayalı seracılık, turizm ve enerji üretimi gelişmektedir.” dedi. Denizli ile Hollanda’nın Almelo kentinin kardeş şehir olduğunu, seracılıkla ilgili karşılıklı heyet gezilerinin gerçekleştirildiğini ifade eden Eraslan, Hollanda ile ticari işbirliklerini geliştirmek istediklerini söyledi.
Avrupa ülkeleri ile vize konusunda sıkıntılar yaşadıklarını anlatan Eraslan, “Ekonominin küreselleştiği bir zamanda Avrupa ülkelerinde halen vizelerin sıkı tutulmasına anlam veremiyoruz. Türkiye, Asya ve Avrupa için önemli bir köprüdür. Ortadoğu ve Asya’ya açılan kapı olması dolayısıyla Avrupa’nın Türkiye’yi daha fazla önemsemesi, bizlere inanması ve güvenmesi gerekmektedir. Dolayısıyla da ticari işbirliği sağlamak isteyen insanlar için ciddi bir engel olan vize konusunda sıkıntıların çözülmesini beklemekteyiz.” diye konuştu.
Denizli’ye ilk defa geldiğini ve şehre hayran kaldığını belirten David Naves, Hollanda olarak vize konusunu kolaylaştırmak istediklerini ancak bu konuda Schengen dolayısıyla çok fazla müdahalede bulunamadıklarını söyledi. Vize kaldırılan ülkelerle ticari işbirliklerinin daha da arttığını gördüklerini dile getiren Naves, Hollanda olarak özellikle işadamlarına yönelik vizelerde kolaylık sağlamaya hazır olduklarını açıkladı. 
Daha sonra Eraslan ve Naves, birbirlerine çeşitli hediyeler takdim etti.