Türkiye’de ilk HES projesini 1995 yılında gerçekleştiren grup olan Bereket Enerji’nin 19. Santrali olan Göktaş-1’in devreye alınmasıyla hidroelektrik üretim kapasitesi toplam 707 megawatt’a yükseldi. Grup, Adana’da daha önce 50’er MW’lık kurulu güce sahip Mentaş ve Toros HES ile 153.4 MW kapasitelik Göktaş-2 HES projelerini tamamlayarak üretime açmıştı. Bereket Enerji Grubunun böylece toplam elektrik üretim kapasitesi 2100 megawatt’a yükseldi.

Bereket Enerji Elektrik Grup Müdürü Erim Arıcı, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de enerji ihtiyacının büyük önem kazandığı bir dönemde Göktaş- 1 HES projesini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Seyhan nehrinin zamantı kolu üzerinde kurulan Göktaş-1’in, santral çalışmadığı zamanlarda bile suyu tutabilme özelliği olan Bereket Enerji grubunun ilk santrali olduğunu vurgulayan Arıcı, ayrıca santralin DCS  (dijital kontrol sistemiyle ) kontrol edilebildiğini ifade etti. Erim Arıcı, ‘’ Göktaş projelerini teknolojik açıdan baktığımızda grubumuzun en prestijli projeleri olarak tanımlayabiliriz. 2011 yılında yapımına başladığımız Göktaş-1 ile Göktaş-2’nin yıllık ortalama üretim kapasitesi 1 milyar 200 milyon kWh’dir.’’dedi.

Öte yandan özelleştirmeden alınan 62 MW’lık  Denizli-Adıgüzel HES ile 48 MW’lık Aydın-Kemer HES’in gruba devredilmesiyle Bereket Enerji grubunun hidoelektrik üretim kapasitesi 817 megawatt’a ulaşacak.