HATAY (CİHAN)- Hatay’da genç kadınların otomotiv sektöründe satış elemanı olarak istihdam edilebilmesi için proje hazırlandı. 244 bin euroluk proje bütçesiyle 100 genç kadın, alacakları eğitimlerin ardından Hatay’daki Otomotiv sektöründe istihdam edilecek.
    Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliğine yönelik geliştirilmiş olan Katılım Öncesi Mali Yardım Aracının “İnsan Kaynaklarını Geliştirme” bileşeni kapsamında kadınların istihdam edilebilirliğinin ve işgücüne katılım oranının artırılabilmesi için kısa adı BİRSİAD olan Hatay Birleşik Sanayici ve İşadamları Derneği proje hazırladı. BİRSİAD tarafından yürütülen ve izlenen projeye Bengisu Hanımlar Eğitim derneği, Hatay Erol Bilecik Teknik ve Meslek Lisesi ile Antakya Ticaret Meslek Lisesi’de ortak oldu.
    Proje yürütücüsü BİRSİAD Başkanı Ali İşgören, Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da ikamet eden 15-29 yaş aralığında yer alan herhangi bir okul mezunu olan genç kadınların otomotiv sektöründe istihdamlarını sağlamak amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. 100 işsiz genci projenin ana hedefi olarak belirlediklerini aktaran İşgören “Proje kapsamında verilecek derslerle 100 işsiz genç kadına, piyasanın talep ettiği doğrultuda ve iş piyasasının ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde mesleki beceri kazandırılacaktır. Bu sayede satış ve pazarlama elemanı sıkıntısı yaşayan otomotiv işletmelerimizin sıkıntıları büyük ölçüde giderilmiş olacaktır.” dedi.
    Proje kapsamında 100 genç işsize 165 saat satış ve pazarlama, 150 saat bilgisayar ve 45 saat iş hukuku olmak üzere günlük 6 ders saatinde eğitim verilecek. Kursu başarı ile tamamlayan kursiyerler MEB onaylı kurs bitirme belgesi almaya hak kazanacak. CİHAN