Denizli Ticaret Odası koordinatörlüğü Pamukkale Üniversitesi ortaklığında yürütülen 
KOBİ’lerin yenilik (inovasyon) faaliyetlerini teşvik etmeyi amaçlayan “Güney Egeli KOBİ’ler İnovasyon Yolunda” isimli proje, sona erdi. Projede Denizli, Aydın ve Muğla illerinde faaliyet gösteren altı firmaya, “En Yenilikçi KOBİ” ödülü verildi.  
Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ve 5 Eylül 2011 tarihinde başlayan “Güney Egeli KOBİ’ler İnovasyon Yolunda Projesi”, Denizli Ticaret Odası koordinatörlüğü, Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi ortaklığı ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile Aydın Ticaret Odası’nın katılımıyla 12 ay süreyle yürütüldü. 
Güney Egeli KOBİ’ler İnovasyon Yolunda Projesi’nin kapanış toplantısı Denizli Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan ile Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Gündüz katıldı.
Toplantıda ilk olarak söz alan Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, proje çerçevesinde 254 firma ziyareti, açılış ve bilgilendirme toplantıları, 8 adet tekstil-tarım-turizm-bilişim/otomasyon sektörlerine yönelik inovasyon içerikli eğitimler ile Teknoloji ve Ar-Ge Günleri etkinliği gerçekleştirildiğini ifade ederek, “Geçtiğimiz yıl başlayan projemiz, sona erdi. Proje kapsamında KOBİ’lerin Arge ve inovasyon yeterliliklerinin değerlendirilmesi ve potansiyellerin belirlenmesi anketi düzenlenerek 254 firma içinden altı firmamız en yenilikçi KOBİ ödülüne layık görülmüştür.” dedi.   
Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan, projenin 12 ay boyunca başarıyla devam ettirildiğini belirterek, bölge için gerçekleştirecek diğer projelere de hazır olduklarını söyledi. 
Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Gündüz ise bu projenin hedefine ulaştığını, üniversitelerle gerçekleştirilecek projelere destek vermeye hazır olduklarını vurguladı.  
Son olarak konuşan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ise bölgede kalkınma adına güzel işbirliği örneğinin gerçekleştirildiğini dile getirdi. Bağcı, “Denizli Ticaret Odası koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Güney Egeli KOBİ’ler İnovasyon Yolunda Projesi’ne nokta koyduk. Üniversiteler son 10 yıldır Arge ve inovasyon anahtar kelimelerini çok fazla kullanmaya başladı. Fakat üniversite-sanayi, üniversite-ticaret ve üniversite-endüstri işbirliğiyle yapılan çalışmaların ürünlerini elde etmeye başladık. Bunlardan birisi de bir yıl önce başlatmış olduğumuz KOBİ’ler İnovasyon Yolunda Projesi’dir. Bu tür projelerde işbirliğimizin devam etmesini diliyor, ödül alan firmalarımızı kutluyorum.” dedi.    
Yapılan konuşmalar sonrasında “Güney Egeli KOBİ’ler İnovasyon Yolunda” isimli projede ödül alan Denizli’den Doğrar Metal Sanayi ve Ticaret Ldt Şti ile Vega Otomasyon Makine Taahhüt Sanayi ve Ticaret Ltd Şti, Aydın’dan Orhanoğlu Gıda San. Ticaret Kollektif Şirketi ile Altınvadi Zeytin ve Zeytinyağı Ürünleri ve Muğla’dan Muğla Petek ile MELSA-Muğla El Sanatları Sanayi ve Ticaret Ltd Şti’ye ödülleri, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan ile Aydın Ticaret Odası Yönetim
Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Gündüz tarafından verildi.