Güney Egeli KOBİ’ler İnovasyon Yolunda isimli proje, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı kapsamına alındı. Proje, Denizli Ticaret Odası koordinatörlüğü, Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi ortaklığı ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile Aydın Ticaret Odası’nın katılımıyla yürütülecek.
KOBİ’lerin yenilik (inovasyon) faaliyetlerini teşvik etmeyi amaçlayan Güney Egeli KOBİ’ler İnovasyon Yolunda Projesi’nin tanıtım toplantısı ve protokol imza töreni Denizli Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi.
Toplantıda ilk olarak söz alan Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Aydın, Muğla ve Denizli ilerini kapsayan kalkınma ajansının çalışmalarını sürdürdüğünü, bu çalışmalardan birinin de İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı olduğunu hatırlatarak, “Denizli Ticaret Odası koordinatörlüğü, Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi ortaklığı ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile Aydın Ticaret Odası’nın iştirakiyle Güney Egeli KOBİ’ler İnovasyon Yolunda isimli proje sunduk. Projemiz, bölgede tarım, tekstil, turizm ve bilişim-yazılım ve otomasyon sektörlerinde markalaşma ve girişimciliğin teşvik edilmesi, yüksek teknolojinin kullanımı ve geliştirilmesi ile verimliliğin ve çeşitliliğin artırılması, sektörel altyapılarının iyileştirilmesini hedeflemektedir.” dedi.
Proje kapsamında eğitimlerin Pamukkale Üniversitesi tarafından verileceğini aktaran Özer, “Projenin süresi 12 ay, bütçesi ise 127 bin 930 TL’dir. Bu bütçenin Proje bütçesinin yüzde 75’lik bölümü olan yani 95 bin TL GEKA tarafından karşılanacak olup proje bütçesinin yüzde 25’lik kısmı olan 32 bin 930 TL’yi Odamız karşılayacaktır. Hedef grubumuz; Aydın, Denizli ve Muğla’da tekstil, tarım, turizm ve bilişim-yazılım ve otomasyon sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ’lerdir. Proje sonucunda işletmelerin inovasyon geliştirme çalışmaları ile oluşacak büyüme ile bölgede üretim ve istihdamın arttırılmasına katkı sağlanması ve mevcut pazarlarını geliştirmeleri beklenmektedir.” diye konuştu. 
Özer, proje kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetleri şöyle özetledi: “KOBİ’lerin inovasyon kapasitelerini değerlendirmek üzere firma ziyaretleri gerçekleştirilecektir. KOBİ’lerin inovasyon ve Ar-Ge konularındaki bilgi eksikliğini gidermek amacıyla eğitim seminerleri düzenlenecektir. Uluslararası Teknoloji ve Ar-Ge Günleri Etkinliği düzenlenecektir. KOBİ’lerin kullanımına yönelik Proje web sitesi oluşturulacaktır. Ar-Ge ve İnovasyon girişimcilik ödüllerinin verileceği ‘En Yenilikçi KOBİ’ Yarışması düzenlenecektir. Bu yarışma sonucunda proje süresince en başarılı inovatif gelişme sağlamış işletmelere ödül verilecektir.”
Daha sonra konuşan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan, 12 ay devam edecek projeyle özellikle Muğla’nın sürdürülebilir iktisadi kalkınma amacına katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.
Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Gündüz ise bu projede kendi bölgeleri için tarım konusunda destek beklediklerini dile getirdi.
Son olarak konuşan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ise bölgede kalkınma adına güzel işbirliği örneğinin gerçekleştirileceğini belirterek, “Güney Egeli KOBİ’ler İnovasyon Yolunda başlığı altında yapılacak projeyle KOBİ’lere eğitim desteği verilecektir. Eğitimlerle KOBİ’ler, inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarının birer uygulayıcıları olacaklar ve ürün-çıktı bazında herkesin memnun olduğu tablo oluşacaktır. Sanayi ve ticarette önemli nokta olan Denizli’de, bu tür örnek uygulamalara imza atmak için Pamukkale Üniversitesi olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” dedi.  
Yapılan konuşmalar sonrasında “Güney Egeli KOBİ’ler İnovasyon Yolunda” isimli projenin protokolüne, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan ile Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Gündüz imza attı.