Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Güney Ege Bölgesi’nde üretilen şarabın bilimsel analizler yoluyla dünya standartlarında üretim kalitesinin artırılarak ihracatının artırılması amacıyla Denizli İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’nün ‘Bir Dünya Şarabı Denizli’ projesine destek verdi. 
GEKA, kamu kurum ve kuruluşları ile kar amacı gütmeyen kuruluşların, bölgede öne çıkan sektörlerde veya tematik alanlarda kritik öneme sahip araştırma, planlama, strateji hazırlama çalışmalarına destek vermek amacıyla yürüttüğü ‘Doğrudan Faaliyet Desteği Programı’ kapsamında ‘Bir Dünya Şarabı Denizli’ adlı projeye destek verdi.Proje ile laboratuvar ortamında yapılacak çeşitli analizler ışığında ürünün kalitesi denetlenerek kontrolü sağlanırken, aynı zamanda sektörde faaliyet gösteren işletmelerin, rekabet ve ihracat potansiyelinin de araştırılarak geliştirilmesine katkıda bulunulması hedefleniyor.
GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ajansımızın yürütmekte olduğu Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında başvuru yapan Denizli İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’nün projesi, Ajansımızdan destek almaya hak kazandı. Bölgemiz, Türkiye’de üzüm üretimi yapılan alanların yüzde onunu karşılarken, şarap sektöründe faaliyet gösteren 28 işletme ise Güney Ege Bölgesi’nde faaliyet göstermektedir. Özellikle bu işletmelerin büyük bir çoğunluğu Denizli ilimizde bulunmakta olup Çal-Bekilli ve Güney havzası dünyanın en iyi şaraplık üzüm havzası olarak kabul edilmektedir. Denizli ağırlıklı Bölgede üretilen şaraplar yurt içinde piyasaya sunulduğu gibi dünya pazarlarının talebi doğrultusunda ihraç da edilmektedir" dedi.
Söz konusu işletmelerin ihracat yapmak istediklerinde çeşitli analizler istendiğini belirten Alata, "Güney Ege Bölgesi’nde sadece Denizli İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’nde gerçekleştirilebilecek analiz çalışmalarıyla; Bölgede şarap dahil içecek sektöründe üretilen ürünlerin sağlıklı, kaliteli ve güvenli bir şekilde üretilmesine katkı sağlanırken, ürünlerin katma değerinin arttırılarak, bölgede faaliyet gösteren işletmelerin artan rekabet güçleriyle pazarda yer almaları sağlanacaktır. Bilimsel analizler ışığında uluslararası standartlarda ürün kalitesine ulaşılmasıyla ihracat kapasitesi artarken sektörün bölge ve ülke ekonomisine katkısı yükselecektir" şeklinde konuştu.
GEKA’nın Yönetim Kurulu toplantısında bölge için yaptığı değerlendirme ve istişareler doğrultusunda, daha önce 29 Kasım 2013 olarak ilan edilen 2013 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programının son başvuru tarihinin 31 Aralık 2013’e kadar uzatılmasının kararlaştırıldığını kaydeden Alata, toplam bütçesi 2 milyon 300 bin TL olan program kapsamında, her bir proje için asgari 25 bin TL, azami 85 bin TL destekleme yapılacağını açıkladı. Alata, kamu kurum ve kuruluşları ile kar amacı gütmeyen diğer kuruluşların başvuru yapabildiği programa, bölge açısından çeşitli sektörlerde yatırım kararlarına etki edebilecek bilgi ve verilerin oluşturulmasına alt yapı oluşturabilecek uygun projeleri ajansa beklediklerini ifade etti.