Güney Ege Kalkınma Ajansı, Güney Ege Bölgesi'nde kritik öneme sahip araştırma, planlama, fizibilite gibi çalışmalarının desteklendiği ‘Doğrudan Faaliyet Desteği’ programı kapsamında 2014 yılında 30 projeye 2.2 milyon TL kaynak aktardı. 
Güney Ege Bölgesi'nin rekabetçilik düzeyini artıracak, bölgesel kalkınmaya hız kazandıracak, sürdürülebilir çevre ve altyapının geliştirilmesini sağlayacak kritik öneme haiz araştırma, planlama, fizibilite benzeri diğer faaliyetlerin desteklendiği program kapsamında GEKA 2011 yılından itibaren 70 projeye kaynak aktardı. Kamu kurumları ile kar amacı gütmeyen kurumların başvuru sahibi olabildiği Doğrudan Faaliyet Desteği programında uygun projelere asgari 25 bin TL azami 90 bin TL hibe desteği verilebildiği belirtildi.
GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, Güney Ege Kalkınma Ajansının Türkiye'deki 26 kalkınma ajansının içerisinde Doğrudan Faaliyet Desteği programını en etkin kullanan ajanslardan biri olduğunu söyledi. 2011 yılında 11 projeye yaklaşık 510 bin TL, 2013 yılında 29 projeye 1,9 milyon TL kaynak aktardıklarını ifade eden Alata, 2014 yılı içinde ise 30 projeye 2,2 milyon TL tahsis ettiklerini belirtti. Bölgeden gelen yoğun proje başvuru talebinin değerlendirilerek Yönetim Kurulu'na sunulduğunu söyleyen Alata, gereken değerlendirmenin yapılarak Doğrudan Faaliyet Desteği programının 2014 yılı bütçesinin Yönetim Kurulu kararıyla önce 1 milyon TL'den 2 milyon TL'ye daha sonraki toplantıda ise 2,2 milyon TL'ye çıkartıldığını belirtti. 
Alata, bölgedeki büyük hacimli yatırım kararlarının ve önemli uygulamaların doğru ve zamanında yapılmasına katkı sağlayan programın, Güney Ege'nin tarımdan tekstile, turizmden enerjiye, çevresel sorunlardan sosyal konulara kadar geniş bir alanda bilimsel veriler ışığında mevcut durumun ortaya koyduğunu söyledi. Alata, 2011 ve 2013 yıllarında yerel ürünlerin markalaşması, lojistik, çevresel kirlilik, tekstil, yenilenebilir enerji, afet yönetimi, organik tarım, bilişim, dış ticaret, enerji verimliliği, lisanslı depoculuk, arıcılık, iş güvenliği, alternatif turizm ve yenilik gibi alanlarda araştırma, fizibilite ve envanter projelerine Ajans tarafından destek vererek uygulanmalarına katkı sağladıklarını belirti. 
2014 yılında zeytin yetiştiriciliği, enerji verimliliği, kadınların girişimcilik potansiyelinin artırılması, yenilenebilir enerji kaynakları, kültür envanteri çıkartılması, termal sağlık turizminde şehirlerin markalaşması, turizmde tanıtım ve pazarlama projeleri, mesleki eğitim, kentsel dönüşüm, bilgi teknolojilerinin yaygınlaştırılması, eko turizm faaliyetleri, ihracat hacminin araştırılması ile engelli vatandaşlara yönelik projelerin ön plana çıktığını belirten Süleyman Alata, bölge kalkınmasına ve ajansın bilgi üretme misyonuna hizmet edecek projeleri 2015 yılında da destekleyeceklerini söyledi.