Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2014 yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında Kar Amacı Güden İşletmelere Yönelik Yenilikle Dönüşüm, Küçük Ölçekli Altyapı Projelerine Yönelik Yenilikle Dönüşüm ve Kar Amacı Güden İşletmelere Yönelik Çevre Mali Destek Programları için 20 milyon TL’lik kaynak ayırdı. 
İşletmelerin yenilik, teknoloji, tasarım ve markalaşma kapasitelerinin geliştirilerek rekabet güçlerinin artırılmasını amaçlayan ve toplam bütçesi 11 Milyon TL olan Yenilikle Dönüşüm Mali destek Programı (Kar Amacı Güden İşletmelere Yönelik) uygun başvuru sahipleri KOBİ’ler ve KOBİ ölçeği üzerindeki işletmeler olarak belirlendi. Bölgenin Ar-Ge, teknoloji, tasarım, yenilik ve yeniliğe dayalı girişimcilik kapasitesinin artırılması, özel sektör, üniversite, kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğinin geliştirilmesini amaçlayan Yenilikle Dönüşüm Mali Destek Programı’nın (Küçük Ölçekli Altyapı Projelerine Yönelik) bütçesi ise 3 Milyon TL olarak belirlendi. Amacı Çevresel sürdürülebilirliği sağlamak üzere bölgede çevre kirliliğinin azaltılması, atıklardan yeni ürün ve enerji üretilmesi ile katma değerin artırılması olan Çevre Mali Destek Programının bütçesi ise 6 Milyon TL olarak belirlendi.
Yeni teklif çağrısı ile ilgili olarak Denizli Valiliği’nde toplantı düzenlendi. Denizli Ticaret Odası, Denizli Sanayi Odası, Denizli Genç İşadamları Derneği, Denizli Sanayiciler ve İşadamları Derneği ve Denizli Ticaret Borsası’nın destek verdiği ve birçok işadamının da katıldığı toplantıda GEKA’da uzman olarak görev yapan Esin Başkan sunum yaptı. Yenilikle dönüşüm mali destek programının bütçesinin 3 milyon TL olduğunu belirten Esin Başkan, ‘’ Bu programda bizim iki önceliğimiz var. Birincisi bölgede tasarım, teknoloji, yenilik odaklı uygulama kapasitesinin ve altyapısının geliştirilmesi. İkincisi ise bölgede yenilikçi girişimciliği geliştirilmesidir. Buna üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, teknoloji geliştirme bölgeleri, OSB müdürlükleri başvuru yapabilir. Bir kişiye vereceğimiz azami destek ise 750 bin TL olacak’’ dedi.
Esin Başkan, yenilikle dönüşüm mali destek programının kar amacı güden işletmelere yönelik olanına da 11 milyon TL bütçe ayrıldığını ve bu projenin süresinin 9 ay olduğunu söyledi.
Çevre Mali Destek Programı konusunda da bilgi veren Başkan, ‘’ Bu programın başvuru süresi 90 gün.Bu programın amacı çevresel sürdürülebilirliği sağlamak üzere bölgede çevre kirliliğinin azaltılması, atıklardan yeni ürün ve enerji üretilmesi ile katma değerin artırılması. Bu program da iki önceliğimiz var. Çevre kirliliğinin azaltılarak su, hava ve toprak kalitesinin artırılması ve atıklardan ürün veya enerji üretilmesi önceliklerimiz var. Bütçesi 6 milyon TL. Projelere azami 400 bin TL verilecek’’ diye konuştu.