Muğla Fethiye'de turistlerin ağırlıklı bulunduğu mahalle ve çarşılarda mehter takımının yaptığı geçişler büyük ilgi görüyor. Her gün yapılacak geçişlerle turizmin hareketlendirilmesi amaçlanıyor.
Avrupa'da yaşanan ekonomik kriz ve bölgede etkili olan deprem nedeniyle sezona iyi bir başlangıç yapamayan Fethiye, açığı kapatmak için farklı yöntemler deniyor. Fethiye'ye daha fazla turist çekmek için Dalaman'dan direk uçuşlar için girişimlerde bulunulurken, şehre gelen turistler farklı etkinliklerle karşılanıyor.
Fethiye Belediyesi tarafından 3 ay önce kurulan mehter takımı, turistlerin yoğun olarak yaşadığı yerlerde günübirlik gösteriler yapıyor. Her gün farklı bir çarşıya giden mehter takımı, otantik giysileri ile ilçeye gelen misafirlere farklı bir seyir sunuyor. Son olarak Paspatur Çarşısı'nda konser veren mehteran takımına yerli ve yabancı turistlerin ilgisi büyük oldu. Turistler Osmanlı kıyafetleri ile çarşıda gezen Mehter takımını alkışlayarak karşılarken, bazıları da bu anı ölümsüzleştirmek için kameralarına sarıldı. Fetih Marşı ve Ceddin Deden marşlarını söyleyen Mehter takımı, 10. Yıl Marşı'nı da kendilerince yorumladı.
Tatil için Hollanda'dan Fethiye'ye gelen Poll Rollman, ilk defa böyle bir müzik duyduğunu söyledi. Müzik sesini uzaktan duyduğunu ve yakından görmek için çarşıya girdiğini anlatan Rollman, "Farklı bir müzik. Ve çok beğendim." dedi.
Bölge esnaflarından Cenk Acar da Mehter takımının Paspatur Çarşısı'nı hareketlendirdiğini söyledi. Türkiye'ye gelen turistlerin Osmanlı kültürüne meraklı olduğuna dikkat çeken Acar, "Turistleri Osmanlı ezgileri ile karşılamak çarşı esnafı için güzel oldu. Çarşıya gelen turistlere Osmanlı'yı anlatırken, canlı olarak ezgilerini de dinletiyoruz. Bu etkinlikte pay sahibi olan herkese teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Müdürü Muammer Şahin ise etkinliklerin 60 gün boyunca bütün Fethiye'ye yayılacağını açıkladı.