Ağustos ayı, hem yaklaşık 2.5 milyon memur hem de 1.9 milyon memur emeklisi için kritik öneme sahip. Çünkü Ağustos'ta memurlar ve memur emeklileri için toplu sözleşme masasına oturulacak. Masada hem 2016 ve 2017 yılı zamları hem de haklardaki iyileştirmeler karara bağlanacak. Hem memurlar hem de memur emeklileri, toplu sözleşme sonucunda 2 yıllık zamlarını öğrenmekle kalmayacak, gelirini artıracak taleplerin hayata geçip geçmeyeceğini görecek. Toplu sözleşmede memurlar için belirlenen zamlar, memur emeklileri için de geçerli oluyor. Son toplu sözleşmede 2014 ve 2015 zamları belirlenmişti.

NE VERİLMİŞTİ
Bu kapsamda 2014'te taban aylıklara brüt 175 lira artış yapılmıştı. Bu artış, memur emeklilerinin maaşına net 146 TL zam olarak yansımıştı. Yine toplu sözleşme kapsamında bu yılın Ocak ayında memur emeklileri, yüzde 3 zam almıştı. Memur emeklilerine, Temmuz'da da yüzde 3 zam ve enflasyon farkı var.

NELER KONUŞULACAK?

Ağustos ayında yapılacak toplu sözleşmede ise memurlarla birlikte memur emeklilerinin 2016 ve 2017 yılı zamları belli olacak.
Memur emeklileri, 2 yıl boyunca maaşlarının ne kadar artacağını öğrenecek. Ayrıca toplu sözleşmede memur emeklilerinin gelirini artıracak talepler de karara bağlanacak. Memur-Sen, toplu sözleşmede memur emeklilerine banka promosyonu verilmesini ve aile yardımından yararlanmalarını masaya taşıyacağını açıkladı. Toplu sözleşmede bu konuda uzlaşma sağlanırsa, memur emeklileri zamların yanı sıra banka promosyonuna ve aile yardımına kavuşacak.
Memurlar ve memur emeklileri için toplu sözleşme Ağustos'ta yapılacak.
Kamu İşveren Heyeti, yetkili konfederasyonlar ile masaya oturacak.
Toplu sözleşmede 2016 ve 2017 maaşlarda yapılacak artışlar karara bağlanacak.
Mali ve sosyal haklar ile ilgili talepler masada ele alınacak.