Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şubesi Sektör Kurulu Toplantılarına devam ediyor. Tekstil sektörünü tetikleyen faktörlerin ilk sırasında; Türk ürünlerinin dünyada sahip olduğu itibar geldi.

Dünyada “Made in Turkey” ürünlerinin büyük önem kazanması iş dünyasının yüzünü güldürüyor. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şubesi Tekstil Sektör Kurulu Toplantısı, Sektör Kurulları Başkanı İsmail Biltekin Başkanlığında, Gürlesin Tekstil’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya Müsiad Tekstil Sektörü üyeleri yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda Sektördeki mevcut sorunlar, çözüm önerileri ve izlenmesi gereken politikalar ele alındı. Tekstil sektöründe yaşanan sorunların başında boyahaneler, dokuma atölyeleri ve konfeksiyonda yaşanan iş yoğunluğu geldi. Bu sorunun, tüm dünyadaki tekstil alıcılarının Türk mallarına olan ilgisinin tekrar artması ve Denizli dışında bulunan tekstil üreticilerinin de şehrimizdeki kapasiteyi kullanmalarının sonucu meydana geldiği söylendi.

Tekstilciler, sektördeki bir diğer bir sorunun da yetişmiş eleman konusundaki sıkıntı olduğunu dile getirdiler. Yaşanan bu sorunla ilgili olarak da tekstil meslek liselerinin özendirilmesine yönelik çalışmaların daha fazla olması gerektiğine dikkat çektiler. Ayrıca İç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecilerin sektörde işgücü açığını karşılamaya yönelik olarak değerlendirilme imkânları tartışıldı.

İşadamları, Her ne kadar işlerin yoğun olarak devam edeceği söylense de, işadamlarımızın yine de temkinli davranması gerektiği ve her duruma hazırlıklı olmaları gerektiği görüşü ortaya çıktı. Tekstil Sektöründeki firmaların AR-GE ve kendilerini geliştirmeye yönelik faaliyetlerini her geçen gün daha da arttırmasının, Dünya ile yapacakları rekabette konumlarını sağlamlaştıracağı söylendi.

MÜSİAD Denizli Şubesi Üyesi İbrahim Uzunoğlu, “Firma olarak ihracat yaptığımız ülkelere her geçen gün bir yenisini daha ekliyoruz. Son olarak ihracatını yapmaya başladığımız Japonya’da Türk ürünleri çok büyük ilgi görüyor. Öyle ki, ürünlerimizin üzerine Türk bayrağı logosunun eklenmesini özellikle istiyorlar. Ürünlerimizin görmüş olduğu bu itibarı devam ettirmek için daha fazla çaba sarf etmeliyiz.” dedi.

Sektör Kurulları Başkanı İsmail Biltekin, “Tekstil sektöründeki bu güzel gelişmelerden rehavete kapılmadan, tedbiri elden bırakmadan, bir taraftan Avrupa’ya yaptığımız ihracatımıza hız kesmeden devam edeceğiz, Avrupa’daki finans kaynaklı ekonomik krizin kısa vadede atlatılmasının mümkün olmayacağı gerçeğiyle, aynı zamanda yeni pazarlara girmek için de arayışlarımızı sürdüreceğiz. Türk ürünlerinin Dünya’da sahip olduğu bu ün ve itibara karşılık üretimimizde daha dikkatli olmalı ve kaliteyi arttırıcı AR-GE ve inovasyon çalışmalarına ağırlık vermeliyiz.” dedi.

Denizli Çardak havaalanına sadece Türk Hava Yolları’nın sefer yapması nedeniyle Denizlili işadamlarımızın yüksek maliyetlere katlanmak zorunda kaldıklarını, bazı işadamlarımızın İstanbul’a İzmir üzerinden gitmek zorunda kaldıklarına, ayrıca çardak havaalanının kış aylarında olumsuz hava şartları nedeniyle iptallerin fazlalığı nedeniyle seyahatlerin daha da zorlaştırdığına dikkat çekti.