Domates bu yıl çiftçinin yüzünü güldürdü. Geçtiğimiz yıla göre 2013 yılı domates ve bibere rağbet çok. Geçen yıl 40 kuruştan satılan domates bu yıl 1.5 liradan, 75 kuruştan satılan biber yine 1.25 liradan alıcı buldu. İlk 10 gün içinde altın değerinde olan domates şimdilerde eski günlerine dönerek tarlada 60 kuruşa alıcı buluyor.
Geçen yıllarda 30-40 kuruştan alıcı bulan domates bu yıl üreticinin azlığı ve sürekli yağan yağmurlar yüzünden oldukça yüksek fiyatlarda alıcı buluyor. Domatesler bu yıl çiftçiyi güldürdü. Domates ve biber altın yılını yaşadı. Domates büyük bir zamla satılmaya başladı. Geçen yıl 40 kuruştan satılan domates bu yıl 1.5 liradan, 75 kuruştan satılan biber yine 1.25 liradan alıcı buldu. Şimdiler düşüşte olan domates 60 kuruştan alıcı buluyor. Domatesin 50 kuruşa kadar düşeceğini söyleyen çiftçiler, 50 kuruşun bile çok büyük kazanç olduğunu ifade ettiler.
İLK 10 GÜN DOMATES ALTIN DEĞERİNDEYDİ
Yaz aylarında sofraların vazgeçilmezi olan domates, bu yıl üreticinin yüzünü güldürdü. Sera domateslerinin tezgahlardan kalkmasıyla yerli domatesler yerlerini almaya başladı. Bu yıl üreticinin azlığı ile oldukça pahalı satılan domates, ilk 10 içinde 1.5 liradan satıldı. Ürün yetiştiricileri bu yılın çiftçiyi kurtardığını söylerken pazarcılar fiyatların düşmesini beklemek zorunda kaldı. İlk 10 gün içinde altın değerinde olan domates şimdilerde eski günlerine dönerek tarlada 60 kuruşa alıcı bulurken pazar tezgahlarında 1 ila 1.5 lira arasında satılıyor. Domatesin “zam şampiyonu” olmasında, talepteki artışın etkili olduğunu belirten çiftçiler, yakın zamanda domatesin yine 50 kuruştan satılacağını duyurdu.