Piyasalar, bugün açıklanacak ABD'de izlenen tarımdışı verisine odaklandı. Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker, dün yaptığı bir açıklamada verilerinin güçlü gelmesi durumunda faizlerin yakın bir zamanda artırılması ihtimalinin desteklenmiş olacağını söylemişti.

Analistler geçen ay 175,000 kişilik tarım dışı istihdam yaratıldığı tahminini yapıyorlar. Dün saat 17.04'te 3.0506/3.0511 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah saat 09.10'da 3.0471/3.0484 seviyesinde işlem gördü.

TARIMDIŞI İSTİHDAM VERİSİ NASIL OKUNMALI?

Dün TL'nin diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinden daha iyi performans gösterdiğini ve akşam saatlerinde 3.04 seviyesinin altına gerilediğini söyleyen bir bankacı, "Bugün istihdamın güçlü geleceği beklentisi ve ECB tarafından varlık alımlarında azaltım yapılmayacağı yönündeki açıklamalar euro/dolar paritesinde düşüşe neden oldu. Öte yandan ABD verisi öncesi tedirginlik gelişmekte olan ülke para birimlerinde de değer kaybına neden oluyor. Verinin nette güçlü gelmesi, Fed'in faiz artırım beklentisini artıracağı için TL'de değer kaybı görülmesi gerçekçi bir beklenti olur ancak beklentiyi karşılayamayan bir veri olması durumunda dolar değer kaybedecektir o zaman da TL dahil gelişmekte olan ülke para birimleri değer kazanacaktır" dedi.


Kaynak: Hürriyet