Denizli İşadamları Derneği (DİAD) üyeleri, Türkiye Sanayici ve İşadamları Konfederasyonu (TUSKON) tarafından İstanbul’da düzenlenen Tekstil Sektöründe, Dünya Ticaret Köprüsünde Dünyanın dört bir yanından gelen işadamları buluştu.
        Küresel ekonominin parlayan yıldızı olarak değerlendirilen Asya ve Afrika kıtalarındaki gelişmekte olan ülkeler, Türk Tekstil ürünlerinin kalitesini keşfederek Türkiye’den ithalatı artırmaya devam ediyor. Büyük oranda Türkiye’ye ilk kez gelenlerin oluşturduğu katılımcılardaki ortak hedeflerden biri ise şimdiye kadar Çin ve Avrupa ülkelerinden yaptıkları ithalatı Türkiye’ye kaydırma kararı almaları oldu.
        Farklı ülkeler arasında ekonomik ve kültürel köprülerin kurulmasına zemin hazırlayan Tuskon’ un organizasyonunda, Denizli’den DİAD üyesi 5 firma, stant açtı. Dünya Ticaret Köprüsüne 130 ülkeden akın eden işadamlarına, ikili görüşmelerin verimli geçmesi adına 870 tercüman eşlik etti. Zirvenin açılışını Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan gerçekleştirdi.

        Programın ikinci günü ikili iş görüşmelerinin onur konuğu Senegal Başbakanı Abdul Mbaye  beraberinde ki heyet ile stantları ziyaret etti.
AYDIN, "DENİZLİ İŞADAMLARI BU FIRSATLARI İYİ DEĞERLENDİRMELİ"

                      Zirveyle ilgili olarak DİAD Başkanı Erdem AYDIN şunları aktardı: "TUSKON' un gerçekleştirdiği Dünya Ticaret Köprüsü, Türkiye'nin daralan pazarlarla ilgili ciddi bir açılım projesidir. Bilindiği üzere bugün dünyada tekstil sanayisi dendiğinde Türkiye ilk akla gelen isimlerden, Denizli’de tekstil alanında gerek üretim olarak gerek pazarlama olarak iyi bir yere sahip. Biz burada DİAD olarak yani Denizli’yi temsilen tekstil sektöründe 5 stant açtık. Yaklaşık 30 civarında da ikili iş görüşmeleriyle ilgili katılım sağladık. Ben bu görüşmelerin çok verimli geçtiğine inanıyorum. Zaten daralan pazarları ancak bu şekilde açabileceğimiz kanaatindeyim. Türkiye'deki işadamları bu fırsatı iyi değerlendirmeli."
                 DİAD üyelerinin açmış olduğu stantlara ziyarette bulunarak ikili iş görüşmelerine katılan işadamları ile görüşmeler hakkında bilgiler aldı. Başkan Aydın, Bu tür programlar uzun vadede yeni müşteriler kazanma için bir fırsattır, diyerek Denizli Tekstilcilerin daha fazla ilgi göstermesi gerektiğini söyledi.
            Tuskon’un iki gün süren ve 130 ülkeden 2 bini aşkın işadamının katıldığı Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsünde milyon dolarlık anlaşmalara imza atıldı.