Dentaş Ambalaj ve Kâğıt Sanayi A.Ş.’nin yüzde 79,3 Avusturyalı Dunapack Mosburger'e 110 milyon 386 bin dolara satıldığı bildirildi. Dentaş Kağıt Sanayi A.Ş. tarafından yapılan açıklamada, şirket iştiraklerinden olan Dentaş Ambalaj ve Kağıt Sanayi A.Ş.' de sahip olunan şirket sermayesinin yüzde 79,3'ünü temsil eden 55 milyon 510 TL’lik nominal değerli hisselerin tamamının Mosburger GMBH' e satışına ilişkin hisse satış anlaşmasının 13 Aralık 2012 tarihinde imzalandığı açıklandı. Hisse devri, diğer ön koşuların gerçekleşmesinin yanı sıra, Rekabet Kurumu'nun devre ilişkin izninin veya menfi tespitinin alınmasını müteakip kapanış gününde gerçekleştirileceği ifade edildi.

    Satışla ilgili Abalıoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Abalıoğlu yaptığı yazılı açıklamada, temellerini babaları Cafer Sadık Abalıoğlu, arkadaşları ve ortakları ile birlikte 40 yıla yakın süre önce atılan Dentaş Ambalaj’ın bugün Türkiye’nin en büyük oluklu mukavva üreticilerinden biri haline geldiği bildirildi.

    Açıklamada, “Her sene yapılan Türkiye’nin en büyük 500 firması arasında düzenli olarak yer almaktadır. Son dönemde ülkemizdeki ekonomik gelişmeler özellikle ambalaj sektörüne ilgiyi artırmış, bu anlamda sektöründe önemli bir konumda olan Dentaş, bir çok yabancı yatırımcı firmanın ilgisini çekmiştir. Bu ilgi sonrasında stratejik ortaklık veya hisse satışı seçeneklerini değerlendirme düşüncesiyle başlatmış olduğumuz süreci iştirakimiz Dentaş Kağıt’ın, Dentaş Ambalaj’da bulunan hisselerini Prinzhorn Holding’e bağlı Dunapack Mosburger’e satmak üzere hisse satış sözleşmesi imzalayarak tamamlamış bulunmaktayız.” denildi.

    Kararın Abalıoğlu Holding’in gelecek yıllarını şekillendirdiği sektör odaklanma çalışmalarında aldığı stratejik bir karar olduğunu belirtilen açıklamada, “Abalıoğlu Holding olarak yatırımlarımızı, sahibi olduğumuz mevcut işlerimiz olan Kalıplanmış Selülozik Kağıt, Bakır ve Tekstil sektörlerinde artırarak devam ettireceğiz. Bu alanlarda rekabet edebilirliğimizi, sürdürülebilir büyümemizi sağlamak amacıyla katma değeri yüksek ürünler üretmek için yatırımlar yapacağız. Bu sektörlerimizde büyümeye, istihdam yaratmaya ve ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Ayrıca, Maden konusunda faaliyet göstermesi amacıyla yeni kurduğumuz Abalıoğlu Doğal Kaynaklar şirketimizde, enerji alanında elektrik üretimi konusunda ve ayrıca Perakende sektörüne pazarlama araçları sunan grubumuzun hizmet sektöründeki ilk şirketi olan Açıkkart’ta büyüme ve yatırım fırsatlarını değerlendiriyor olacağız.” ifadeleri kullanıldı.

    Dunapack Grubu’nun Avrupa’nın üçüncü en büyük, Orta ve Doğu Avrupa’nın ise en büyük kağıt ve oluklu mukavva üreticisi olan entegre bir firma olduğu bildirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ana şirket olan Prinzhorn Holding 3 bin 650 çalışanı ile 12 ülkede faaliyet göstermektedir. Yıllık 1 milyar euro cirosu bulunmaktadır. Ülkemizin kalkınmasında sanayinin yeri yadsınamaz. Bu anlamda konusunda uzman uluslararası bir firmanın ülkemize yatırım yapması memnuniyet vericidir. Dunapack Grubu’nun önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyulan yatırımları da yaparak ülkemiz ekonomisine katkısını artırarak devam ettireceğine inanıyoruz. Buna vesile olduğumuz için ayrıca mutluluk duymaktayız.”