AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Mehmet Yüksel, küresel ekonomide yaşanan tüm sarsıntılara rağmen Türkiye ekonomisinin %5.8'lik ortalama büyüme değerini yakaladığını söyledi. Yüksel, bu başarının yanında aynı zamanda Denizli ekonomisinin de 2023 ihracat hedefinin 15 Milyar dolar olarak öngörüldüğünü ifade etti.
 
AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Mehmet Yüksel, Türkiye ekonomisinin beklentilerin üstünde bir performans sergilemekte olduğunu söyledi. Milletvekili Yüksel, uluslar arası kuruluşların Türkiye ekonomisiyle ilgili yaptıkları büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize etmek durumunda kaldıklarına dikkat çekerek, Türkiye ekonomisinin 2013 yılında %4.1, 2014 yılının ilk yarısında ise %3.3 lük bir büyüme sergilediğini ifade etti. Milletvekili Yüksel; "2008 yılında yaşanan küresel krizin ardından altı yılı geride bıraktık. Geçen 6 yıl boyunca ekonominin tüm aktörleri istikrar ortamının yeniden sağlanması ve ekonomik olarak tekrar düzlüğe çıkma adına büyük gayret sarf ettiler. Ancak küresel ekonomide istenen istikrar ortamına hala ulaşılamadığını görmekteyiz. Özellikle en büyük ticari ortağımız olan Avrupa Birliği'nde hala bir arayış mevcut. Ülkemiz ise bu süreci, son 19 çeyrekte üst üste büyüyerek ve yakaladığı %5,8'lik ortalama büyüme değeriyle başarılı bir şekilde yönetti. 2013 yılında beklentilerin de üstünde bir performans göstererek %4,1'lik bir büyüme oranı yakalayan ekonomimiz 2014 yılının ilk yarısında %3,3 büyüdü ve uluslar arası kuruluşları, ülkemiz için yaptıkları büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize etmek durumunda bıraktı" dedi.
 
Denizli İhracatında 2023 Yılında Hedefimiz 15 Milyar Dolar.
Milletvekili Yüksel, Denizli'nin ekonomik göstergelerine bakıldığında ise ülke genelinde yaşanan olumlu gelişmelerin yansımalarını gördüklerini ifade etti. Yüksel; "Denizli ilimiz 2002 yılında 503 olan ihracatçı firma sayısı 503'ten 902'ye, aynı dönemde ihracat değeri ise %325 artarak 2,9 milyar dolar düzeyine çıktı ve en çok ihracat yapan 8. il oldu. Ocak-Eylül döneminde ise Denizli 2,2 milyar dolar ihracatla 7. sıraya çıkmış durumda. 2002 yılında Denizli 122 ülke/bölgeye ihracat yaparken bu sayının 2013 yılında 172'ye çıkmış olması da dikkatlerden kaçmamaktadır. Denizlili ihracatçılar, ihracatlarını artırırken ulaştıkları pazar sayısını, dünya üzerinde değdikleri nokta sayısını artırdılar. Önümüzdeki dönemde bu değerlerin Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci'nin kıymetli destekleriyle daha da yukarılara çıkacağını olan inancım tamdır. Bununla birlikte 2023 yılına gelindiğinde ise Denizli'nin 15 milyar dolar ihracat yapacağına da gönülden inanıyorum" dedi.
 
Yatırım Teşvikleri İstihdama Büyük Katkı Sağlıyor.

Ekonomi Bakanlığının verdiği yatırım teşvikleri sayesinde istihdam artışının hızla büyüme gösterdiğine dikkat çeken Milletvekili Yüksel; "Ekonomi Bakanlığımız tarafından verilen yatırım teşvik istatistiklerine baktığımızda 2013 yılında 674 milyon TL değerinde 97 adet teşvik belgesi düzenlenmiştir. Bu yatırımların oluşturması öngörülen istihdam adedi 1.754 kişidir. 2013 yılında Denizlimizde istihdam istatistiklerinde de gelişme gelişmenin varlığı dikkat çekmektedir. 2012 yılında ilimizde %6,9 olan işsizlik oranı 2013 yılında %6,5'e geriledi. İşsizlik düşerken işgücüne katılım oranının da arttığını görüyoruz. Geçen yıl ilimizde %56,7 olan işgücüne katılım oranı 1 puan artarak %57,7'ye yükseldi. Bu noktada çalışmalarıyla Denizli'mizin ekonomisine katkıda bulunan Ekonomi bakanımız olmak üzere Odalarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, sanayicilerimize, girişimci, müteşebbis iş adamlarımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.