Döviz ve kur, merkez bankalarının kararları, faiz, hisse senedi piyasası gibi pek çok konunun ele alınacağı Dünya’da ve Türkiye’de Ekonomi ve Piyasalarla ile İlgili Son Gelişmeler ve 2015’den Beklentiler isimli toplantı 23 Aralık 2014 Salı 14:30’da DENİB toplantı salonunda gerçekleştirilecek. Toplantıyla ilgili açıklama yapan Müjdat Keçeci “Murat Sağman, Türkiye’nin yetiştirdiği önemli değerlerden biridir. Bu genç ve başarılı ekonomistimizi Denizli Sanayi Odası’nın Aralık ayı olağan meclis toplantısında ağırlamayı düşünüyorduk ancak gelen talep üzerine toplantıyı tüm iş adamlarımızın katılımına açtık. İçinde bulunduğumuz piyasa koşulları ve zaman düşünüldüğünde, tam zamanında gerçekleştirilecek oldukça faydalı bir toplantı olacağı kanaatindeyim.” şeklinde konuştu.

Ekonominin kahini olarak biliniyor
Ekonomist Murat Sağman, kendi şirketinde yöneticilik yapmakla beraber BloombergHT kanalında yorumculuk ve Galatasaray Üniversitesi’nde öğretim görevliliği yapıyor. Eğitimini Fransa Sorbonne Üniversitesi’nde tamamlayan Sağman, 2004’ten bu yana Türkiye’nin önde gelen finans kuruluşlarında yöneticilik yaptı. 2008 yılında Avrupa Özel Bankacılık Konferansı’nda Türkiye’den o güne kadar çağırılan ilk konuşmacı olan Sağman, konferansın moderatörlüğünü ve oturum başkanlığını da yapmıştır. İngilizce, Fransızca, Almanca ve İtalyanca bilen Murat Sağman’a, geleceğe dönük yapmış olduğu doğru tahminlerden ötürü “Ekonominin Kahini” denilmektedir.
 
Alınacak kararlar ile önümüzdeki yıla da damgasını vurması beklenen ABD Merkez Bankası’nın (FED) kritik 17 Aralık açık piyasa toplantısının (FOMC) ardından ve 24 Aralık’ta gerçekleşecek Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu (PPK) toplantısının hemen öncesinde gerçekleştirilecek toplantıda, Denizlili iş adamları, akıllarındaki birçok soru işaretini giderme fırsatı bulabilecekler.