Uyguladığı AB projeleri ve Kalkınma Ajansı projeleri ile Denizli sanayisine yeni bakış açıları kazandıran Denizli Sanayi Odası, makine imalat sektörünü kadrajına aldı. Yaklaşık 1 sene önce Türkiye’nin en büyük think tank kuruluşu olan TEPAV ile işbirliği içerisinde başlayan projeler silsilesi, makine imalat sektörünün uluslararası rekabet gücünü artırmayı hedefliyor. 
Denizli’deki makine sanayisinin envanterini çıkarmaya yönelik GEKA projesinin ardından 2. proje olan “Denizli Makine Sanayisi’nin Çarkları 2023’e Dönüyor” Ur-Ge Projesi, Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen 3 yıllık bir kümelenme projesi. Proje kapsamında gerçekleştirilen ilk yurtdışı pazarlama faaliyeti, makine imalat sektörünün hedef pazarlarından olan Amerika’ya gerçekleştirildi. Denizli Sanayi Odası’na kayıtlı 12 firmadan 20 temsilcinin katıldığı heyete Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci ve Genel Sekreter Zeren Gerelioğlu başkanlık etti. 

AMERİKA’YI TURLADILAR
4 gün süren gezide Dünya’nın ve Amerika’nın en büyük imalat teknolojileri fuarı olan “International Manufacturing Technologies Show” ziyaret edildi.  100 bini aşkın ziyaretçinin katıldığı fuarda, DSO heyeti, stant ziyaretleri dışında, ayrı bir standı bulunan Makine Tanıtım Grubu yönetimiyle de fikir alışverişinde bulunma olanağı buldu. Fuar için Dünyanın dört bir yanından gelen alıcı ve satıcılarla ikili görüşmeler gerçekleştiren DSO heyeti, yeni pazarları için ilk adımlarını attı. Chicago Ticaret Ateşeliği tarafından düzenlenen toplantıya ve Chicago Başkonsolosluğu tarafından verilen davete de iştirak eden heyet, Dünyaca ünlü iş makinesi üreticisi Caterpillar’ın da içinde bulunduğu 3 fabrikayı da program çerçevesinde gezerek üretim aşamalarını yakından inceleme şansı yakaladı. 

BAŞARI HİKAYELERİ YAZILACAK
Geziyle ilgili değerlendirmede bulunan DSO Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, “Ateşelik ve Başkonsolosluğumuzu dahi şaşırtacak derecede yoğun bir programımız vardı. Zamanımızı çok verimli kullandık ve kısa süre içerisinde birçok kazanım elde ettik; kendimizi ve ilimizi tanıttık, sunumlar yaptık. Makine imalat sektörümüze güveniyoruz ve bu projeye dahil olan her firmamızın bir başarı hikayesi yazacağına inanıyoruz. Chicago’da oldukça başarılı görüşmeler gerçekleştirdik, şimdi beklemedeyiz. Ama projelerimiz durmuyor; gerek makine sektörü için gerekse diğer sektörlerimiz için planladığımız birçok faaliyetimiz var.” şeklinde konuştu.