AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, Denizli ilinde Anaç Sığır desteklemesi kapsamında, 17.584 işletme sahibi büyükbaş hayvan yetiştiricisine toplamda 16.761.660 TL destekleme ödemesi yapıldığını ve yine 2.645 koyun-keçi yetiştiricisine de Anaç Koyun ve Keçi desteklemesinin önümüzdeki günlerde ödeneceğinin müjdesini verdi.

AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel yaptığı yazılı açıklama ile Denizli ilindeki büyükbaş hayvan yetiştiricilerinin Anaç Sığır destekleme ödemelerinin yapıldığını ve bunun yanı sıra Küçükbaş Koyun-Keçi desteklemesinin de icmallerinin tamamlandığını, kısa süre içerisinde yetiştiricilere ödemelerin yapılması için girişimlerde sona geldiklerini ifade etti.

Milletvekili Yüksel, yayınladığı açıklamasında şunları ifade etti; “Bilindiği gibi ilimizde Büyükbaş hayvan yetiştiricilerimiz desteklemelerin yapılması konusunda beklenti içerisindeydiler. Bununla ilgili yapmış olduğumuz yoğun çalışmalar neticesinde, toplamda 17.584 büyükbaş yetiştiricimizi ilgilendiren 70.413 baş Anaç Sığır, 28 baş Anaç Manda olmak üzere toplamda 70.441 baş anaç için 16.761.660 TL destekleme tutarı Acıpayam, Çameli, Çardak, Çivril, Honaz, Denizli Merkez, Tavas, Beyağaç ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğimiz, hayvancılık kooperatiflerimiz, kısacası üst birliklerimizin hesaplarına yetiştiricilerimizin hesabına aktarılmak üzere ödenmiştir. Bu büyük baş hayvan yetiştirici olan ilimizdeki işletme sahiplerimize büyük kolaylığı beraberinde getirmekte ve sektöre önemli ölçüde katkı sağlamaktadır. Bunun yanı sıra küçükbaş koyun keçi desteklemesi ile ilgili çalışmalar da hızlandırıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz ve İlçe Müdürlüklerimiz tarafından Koyun ve Keçi desteklemelerinin icmalleri hızla tamamlandı. Toplamda 2.645 koyun ve keçi yetiştiricimize ait 292.770 küçükbaş hayvan için 4.391.550 TL destekleme ödemesi yapılmasına ilişkin de çalışmalar da sona gelindi. Anaç koyun ve keçi desteklemesi ödemesinin yetiştiricilerimize bir an önce yapılabilmesi yine bu sektörde emek harcayan yetiştiricilerimize önemli ölçüde katkı sağlayacak ve ilimiz hayvan yetiştiricilerinin hükümetimizin sunmuş olduğu imkânlardan bir an önce faydalanmasına imkân tanınmış olacaktır. Gerek Anaç Sığır desteklemesinin ödenmesi ve gerekse anaç koyun ve keçi desteklemelerinin bir an önce yetiştiricilerimize ödenebilmesi için gerekli çalışmaları ortaya koyan başta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz ve İlçe Müdürlüklerimizin ilgili yetkililerine, Üretici Birliklerimize, kooperatiflerimize hassasiyetlerinden ve bu süreçteki başarılı çalışmalarından dolayı duyduğumuz memnuniyeti ifade ediyorum” dedi.