Denizli, zengin yer altı kaynaklarına sahip iller arasında. Bugüne kadar yapılan jeolojik çalışmalarla varlığı ya da rezervi açığa çıkarılan bir çok maden bulunuyor. Denizli il sınırları içinde işlenen ve katma değer üreten hammadde yatakları ve maden çeşitleri şunlar: Mermer, traverten, alçı taşı, linyit, sodyum sülfat, krom, manganez, manyezit (lüle taşı), çimento hammaddesi, feldspat, kalker, kırma taş, mıcır, kömür, kum ocakları ve jeotermal sıcak su kaynakları.
Mermer, traverten, kömür ve krom gibi bir çok maden işlendikten sonra ihraç ediliyor. Krom özellikle yabancı firmaların ilgi odağı. Maden ihracatından yılda 250 milyon doları geçen bir kazanç elde eden Denizli, zengin maden yatakları nedeniyle  yerli ve yabancı maden ve enerji firmalarının ilgisini çekiyor. Enerji başta olmak üzere bir çok ulusal ve uluslar arası maden firması Denizli'de dağ taş maden arıyor. Jeotermal kaynakları MTA ve özel firmalar enerji, sağlık ve seralarda kullanmak üzere arayışını sürdürüyor. Denizli ayrıca zengin kömür yataklarına sahip. Bu açıdan yine yabancı ağırlıklı firmalar ilde kömür arıyor. Amaç kömür yataklarının üzerine termik santraller kurmak. Denizli tüm bu özellikleriyle enerji üssü olma yolunda ciddi bir potansiyel barındırıyor. 

BAKIR ARIYORLAR
Geçmişte bir miktar çıkarılmış olsa bile günümüzde ekonomik olmadığı için artık üretim faaliyeti durdurulanlar ise şunlar: Kükürt, bakır, demir, oniks, altın, asbest, gümüş, kurşun, kuvars, potasyum, zımpara, grafit, diyatomit. Önceden işletilmesi ekonomik olmadığı düşünülen demir yatakları ise bir bir açılıyor. Özellikle bakır arayışı hız kazanmış durumda. Bir çok ulusal ve uluslar arası maden firması Denizli'de bakır peşinde.