Denizli’de 21-27 Şubat Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında kurumlar ve gelir vergilerini en çok ödeyenler ödüllendirildi. Vergi Dairesi Başkanlığı’nca Anemon Otel’de düzenleen törene Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, Vergi Dairesi Başkanı Ali Cüneyd Aruntaş, Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, çok sayıda vergi rekortmeni ve önde gelen işadamları katıldı.

Vali Demir, törende yaptığı konuşmada Denizli’de mükellef sayısının önemli oranda arttığını belirterek, “Hem tarım hem sanayi hem de turizmde önde olan bir şehir. Denizli’nin en önemli özelliği, kendi kanuni ödevleri konusunda başarılı, Türkiye’de en dikkatli işadamlarının bulunması. Özellikle 2012 yılında tahsilat oranının oldukça yükseldiğini ve Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu memnuniyetle görüyoruz. 2011 yılında 61 bin 735 olan mükellef sayısının 31 Aralık 2012 itibariyle 64 bin 717’ye yükseldiği görülmektedir. Türkiye’de özellikle vergi tahakkuku anlamında Denizli'nin 14. sırada olması, bu kentin başarısını gösterir. Bu başarıda sizin gayretlerinizin çok önemli olduğuna inanıyoruz.” dedi.

Başkan Zolan da şehrin birçok alanda başarılı olmasında işadamlarının büyük payı olduğunu belirterek, “Bugünkü tablo, Denizli’yi Denizli yapanların tablosudur. Denizlimiz'in bugünkü özüne baktığımızda ihracatta sekizinci, sosyoekonomik gelişmişlikte dokuzuncu iliz. Birçok değerlerde ilk 10’da yer alıyoruz. Bunu da çocuğundan, eşinden, sağlığından fedakârlık yaparak her zaman üretmek isteyen, ülkesini seven, 145 ülkeye ihracat yapan o değerli işadamlarımız sayesinde başarıyoruz. Değerli işadamlarımıza, tahsilatta emek harcayan vergi dairesi çalışanlarına ve oda başkanlarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Vergi Dairesi Başkanı Aruntaş ise hafta boyunca vergi bilincini aktarmak için çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini söyleyerek, vergisini ödeyen işadamlarına teşekkür etti. Konuşmaların ardından 71 milyon lira matrah üzerinden 14,2 milyon lira ödeyen kurumlar vergisi rekortmeni Ceyhun Saldanlı’ya plaketini Vali Demir verdi, 50,7 milyon lira matrah üzerinden 10,1 milyon lira ödeyerek ikinci olan Yusuf Ziya Bekiroğlu’na ise Başkan Zolan verdi. Kurumlar vergisinde Ali Yağlı üçüncülük, işadamı Orhan Abalıoğlu dördüncülük ödül aldı. Gelir vergisinde Ceyhun Saldanlı üçüncü, Habib Kızıltaş dördüncü ve Selim Erdoğan beşinci olurken birinci ve ikinci kişiler, isimlerinin açıklanmasını istemedi.