Denizli’de Pronen Güneş Enerji Sistemleri firması, güneş ve hidrojen enerjisini kullanarak enerji üretimini sağlıyor. Enerjide dışa bağımlılığı ve ucuz enerjinin kapısını aralayan firma, sanayicilere büyük tasarrufun önünü açıyor.

Pronen Güneş Enerji Sistemleri, tanıtım toplantısını Ahmet Nazif Zorlu Sanayi Sitesindeki adresinde yaptı. Toplantıya AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Nurcan Dalbudak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Denizli Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu firma sahipleri Ali Apalı, Sündüz Apalı ve çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye’nin en stratejik ihtiyaçlarından biri olan enerji tedariki ve verimliliği konusunda ki firmalarının tanıtımın için bir araya geldiklerini belirten Pronen Güneş enerji sistemleri sahibi Ali Apalı” Güneş enerjisinin üretiminin yanı sıra hidrojende enerjisi teknolojisine arge çalışması yapmaya yönelik kurulmuş bir firmayız. Amacımız güneş enerjisini ve hidrojen enerjisini kullanarak enerji üretmek ve üretilen enerjiyi kullanmak. Amacımız enerji anlamında kendi kendine yetebilir hatta fazladan enerji üretebilir hale gelmek” dedi.

Bütün enerjilerin bir gün biteceğini belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, güneş enerjisinin bitmeyen bir enerji türü olduğunu bu sebeple güneş enerji sistemine çok önem verdiklerini ve Denizli’nin kendi enerjisini üretebilen, ürettiğini tüketebilen bir şehir olmasını istediklerini söyledi.

En doğal enerji kaynağı olan güneş enerjinin ülke ekonomisi açısından önemli olduğunu belirten AK Parti MKYK üyesi ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, “Rüzgârdan ve güneşten elde edilebilen yüzde yüz KDV’ye dönüşebilen asla tükenmeyen enerji kaynağı olarak görüyoruz. Türkiye son zamanlarda çok büyük bir atılım içerisinde, görüyoruz ki rüzgâr enerjisi ve santralleri ile çok güzel ilerleme gösteriyor. Bu anlamda değerli kardeşlerini tebrik ediyorum öncü olmak adına. İleri ki zamanda Türkiyemiz bu teknolojisini tamamen kendi üretir hale gelecek” diye konuştu.

Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve Pronen Güneş Enerji Sistemleri firma sahibi SündüzApalı “ proton otomasyon elektrik olarak bir buçuk yıldan bu yana arge çalışmalarını Tekno Kentle iş birliği içerisinden sürdürerek devam ettirdik. Enerjiye olan hassasiyetimizdi aslında bizi bu konuyu seçtiren. Bireysel olarak başladığımız bu işi bütün Denizlililer olarak devam ederiz. Kadın girişimciler olarak farklı alanlarda farklı projelerde yer almaya çalışıyoruz. Bu projemizde de kadınlar yer var” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından program ikramlarla sona erdi.