Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, Ağustos ayı ve 8 aylık ihracat verilerini Denizli halkıyla paylaştı. 
Denizli’nin yine rekor bir ay yaşadığını açıklayan Kocasert, “Ülkemiz ihracatı geçen yılın aynı ayına göre % 5,2 artış ile Ağustos ayında 11,1 Milyar Dolar olarak gerçekleşti. Ocak-Ağustos döneminde ise Türkiye %5,3’lük artış ile 104,6 Milyar Dolarlık ihracata imza attı.
 Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre Denizli Merkezli firmaların Ağustos ayındaki ihracatı, % 16’lık artış ile 274 Milyon Dolar olarak gerçekleşti. Ocak-Ağustos döneminde TİM verilerine göre Denizli’nin ihracatı 2 Milyar 165 Milyon dolar olarak gerçekleşti ve bu % 10 oranında yükselişe karşılık geliyor.Bu performansı ile Denizli, Ağustos ayında en fazla ihracat gerçekleştiren 10 il arasında, Ankara ile birlikte en yüksek ihracat artışını yakalayan kent oldu” diye konuştu. 
 
IRAK’TA KAYIPLARI TELAFİ EDİYORUZ
Irak ihracatında düşüşün hafiflediğini aktaran Kocasert, “Irak’ta yaşanan olumsuz gelişmeler, bu ülkeyle ticari ilişkilerimizde de belirgin düşüşlere neden oldu. Temmuz ayında ülkemizin Irak’a ihracatı % 46 oranında geriledi. Ağustos ayına gelindiğinde ise kaybın % 26’ya gerilediğini görüyoruz. Yaşanan olumsuz gelişmelerin ardından Kerkük Yolu ve mümkün olan diğer güzergah üzerinden gerçekleştirilen ihracat ile görece bir iyileşme olduğunu ifade etmek mümkün” dedi.
 
 EKONOMİMİZİN TEMELİ İHRACAT
Önemli gelişmelerde yaşandığını belirten Kocasert, “Kredi derecelendirme kuruluşlarından peşpeşe Türkiye’ye ilişkin beklentilerde olumlu haberler geliyor. S&P Türkiye’nin 2014 yılı büyüme beklentisini %2,4’ten %2,9’a yükseltti. Fitch ise %2,5’lik tahminini % 2,7 olarak güncelledi. Bu gelişmelerin yaşanmasında ihracatın sergilediği performans önemli rol oynuyor” dedi. 

BAKAN BÜYÜK AVANTAJ
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin görevini sürdürmesinin Denizli açısından büyük sevinçle karşılandığını aktaran Kocasert, “Ülkemiz bu yıl içerisinde yapılan iki önemli seçimi geride bıraktı. Bu vesileyle, Cumhurbaşkanı Seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve yeni hükümeti kuran Sayın Ahmet Davutoğlu’na tebrik ve başarı dileklerimizi sunuyoruz. Denizli Milletvekili Sayın Nihat Zeybekci’nin yeni kabinede görevine devam ediyor olmasının da hem Denizli için hem de ihracat ailesi için önemli bir avantaj olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.