Türkiye’nin 8. en büyük ihracatçı ili Denizli’nin limana doğrudan bağlantısının olmaması uzun zamandır Denizli Sanayici, Tüccar İş Adamları Platformu tarafından her türlü kademede dile getirilmesine rağmen sorunun çözümüne dair bir adım atılamamıştı. Her biri aynı zamanda sanayici olan Denizli milletvekili Şahin Tin, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili’den oluşan ekibin geçtiğimiz Mart ayında TCDD Genel Müdürlüğü’ne yaptığı ziyaret sonrası hızlanan projelere bir destek de Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’den geldi.

Geçen hafta PTT A.Ş. Yönetim Koordinasyon Toplantısı için Denizli’de olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Aslan’a Denizli ile ilgili lojistik projelerini anlatan Zeybekci, Bakan Aslan’dan projelerin tamamlanması sözünü aldı. Aydın – Denizli otoyolu bağlantısı dışında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin üzerinde durduğu iki demiryolu projesi şunlar:

Bozburun Yük İstasyonu Projesi

Denizli sanayisinin yoğun olduğu Bozburun bölgesinde, bu yoğunlaşmanın kontrol altına alınması için ıslah organize sanayi bölgesi kurulması çalışmaları devam ederken, Denizli otogarının tam karşısında bulunan mevcut yük alanının trafikte ciddi bir kilitlenmeye yol açması ve giderek artan ihtiyaç sonucu Bozburun sanayi bölgesinin kalbine bir yükleme alanı yapılmasına yönelik işlemler hızla devam ediyor.

En son istasyon için uygun olan 45 dekarlık alanın Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından TCDD Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilmesinden sonra İzmir Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından çalışmalara başlanması beklenmektedir.

Çardak OSB’nin Değerini 2’ye Katlayacak Proje

20 yıldır yatırımcı arayan Çardak Özdemir Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, Denizli Sanayi Odası’nın katkılarıyla Denizli’deki yeni yatırım dalgasının başrol oyuncusu oldu. 2.700.000 metrekare yatırım alanı bulunan Çardak OSB’nin, Çardak Tren İstasyonu’na uzaklığı ise 200 metre. Denizli Sanayi Odası bir süredir, Çardak OSB içerisine doğru yapılacak 200 metrelik bir yan hat ile yükleme alanı yatırımı için uğraş veriyor. Eğer bu yükleme alanı projesi hayata geçerse, Çardak’ın özellikle iç piyasa ağırlıklı çalışan sanayiciler için Denizli’nin en gözde yatırım alanı olması beklenmektedir.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Keçeci, “Bu iki proje için uzun zamandır emek veriyoruz ve epey de mesafe kaydettik. Şimdi geriye bakınca bu aşamalara gelmiş olmamız bile bizi çok mutlu ediyor; ancak Ulaştırma Bakanımız Sayın Ahmet Aslan’ın  talimatıyla ve Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’nin desteğiyle bu iki güzide projemizin inşaatlarının başladığını görürsek daha da mutlu olacağız.” şeklinde konuştu.