AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel çiğ süt desteklemelerinin 2014 yılı 1. dönemine ait olan ilk kısmının bugün süt üreticilerinin hesaplarına aktarıldığı söyledi. 
AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel yaptığı yazılı açıklamada, Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan 2014 yılı ilk dönemine ait Denizli genelinde çiğ süt desteklemesi için toplam da 18 bin 265 süt üreticisine 5 milyon 473 bin TL destekleme ödemesinin bugün itibariyle süt üreticilerinin hesaplarına aktarılacağını duyurdu. Yüksel açıklamasında şunları kaydetti:
"Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından üreticilerimize verilmesi gereken çiğ süt desteklemelerinin 2014 yılı 1'inci dönemine ait olan ilk kısmının ödemesi yapıldı. Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan ilk dönemde ilimiz genelinde üretici birlikleri vasıtasıyla toplam 18 bin 265 üreticimiz çiğ süt desteklemesi için başvuruda bulunmuştur. Süt üreticilerimize verilecek olan süt destekleme ödemesi 23 Haziran 2014 tarihi itibariyle üreticilerimizin bağlı bulundukları birliklerin hesaplarına aktarılmış ve bugün itibariyle de süt üreticilerinin hesaplarına aktarılmaya başlanmıştır. 2014 yılında soğutulmuş süte litre başına 6 kuruş, soğutulmamış süte ise 4 kuruş destekleme ödemesi yapılmaktadır. İlimizde süt üretimi yapılan yerleşim birimlerimizin tamamına yakınında süt toplama ve soğutma tanklarımız mevcut. Bu nedenle ilimizde üretilen sütlerin yüzde 98’i soğutulmuş süt olarak işlem görmekte ve süt üreticilerimiz litre başına daha fazla destek almaktadır."
Denizli'de süt sığırcılığının ve süt üretiminin yükselişine dikkat çeken Milletvekili Yüksel, ilde 2014 yılı ilk üç aylık dönemde geçen yılın aynı dönemine göre üretilen süt miktarında 6 milyon 341 bin litrelik artış gözlendiğini, bu rakamların ilin süt sığırcılığının ve süt üretiminin yükselişinin devam ettiğini gösterdiğini ifade etti.