AK Parti Denizli Milletvekili Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Kâtip Üyesi Şahin Tin, tarım sigortasının artık yaban domuzu zararlarını da ödeyeceğini söyledi. Tarım Sigortası yaptırmanın önemine değinen Milletvekili Şahin Tin, birçok bölgede olduğu gibi Denizli’de de yaban domuzu zararlarından dolayı çiftçilerin ciddi sıkıntılar çektiğini belirtti.
Milletvekili Şahin Tin, “Yaban domuzlarının ekili dikili alanlara verdiği zararlar hem çiftçilerimiz hem de ülkemiz ekonomisi açısından göz ardı edilemeyecek boyutlara ulaşmıştır. Birçok bölgede olduğu gibi ilimizde de yaban domuzu zararlarından çiftçilerimiz ciddi sıkıntılar çekmektedir. Mücadelesi zor olan yaban domuzu, üreticilerimizin ekili ve dikili ürünlerine zarar vermektedir. 2016 yılından itibaren çiftçilerimizin artık yaban domuzu zararlarının telafisi daha kolay olacak. Çünkü yaban domuzlarının tarla ürünleri, sebze ve fidanlara verdiği zararlar, isteğe bağlı olmak koşuluyla 1 Ocak 2016 tarihinden itibariyle Tarım Sigortaları Havuzu TARSİM tarafından sigorta kapsamına alınmıştır. TARSİM kapsamına alınan yaban domuzu zararları üreticilerimiz için ekonomik açıdan rahatlama sağlayacağı düşünülmektedir” dedi.
 
SEL BASKINLARI VE ŞAP HASTALIĞI DA TARSİM KAPSAMINDA

Milletvekili Şahin Tin, “AK Parti iktidarı olarak Tarım Sigortaları Havuzu başta olmak üzere çiftçilere kolaylık sağlayacak her türlü düzenlemeyi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Buna göre, 2016 yılında ilave olarak eğimli arazilerde sel-su baskını dolayısıyla yüzey akışlarının neden olduğu kayıplar sonucu doğan zararlarda TARSİM kapsamına ilave edilmiştir. Ayrıca yine 2016 yılında hastalıktan arilik belgesine sahip ve bio güvenlik önlemlerini almış büyükbaş-küçükbaş hayvan işletmelerinde şap hastalığı riskleri de artık TARSİM kapsamına alındı. Çiftçilerimizin ürünlerini daha sağlıklı ve daha az maliyetle yetiştirebilmeleri için her türlü düzenlemeyi yapmaya ve kararları almaya devam ediyoruz. Ürünlerin güvence altına alınmasının da en güvenli yolu Tarım sigortası yaptırmaktan geçmektedir” dedi.