Tavas Belediyesi ile DENÇEV Geri Dönüşüm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Tavas ilçe sınırları içerisinde bulunan mahallelerde geri dönüştürülebilecek nitelikteki atıkların ayrıştırılmasını sağlamak amacıyla sözleşme imzaladı.

Başkanı Turhan Veli Akyol, DENÇEV Geri Dönüşüm Şirketi adına Şamil Karaca ile imzaladığı işbirliği protokolüne göre, 24.08.2011 tarih ve 28035 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği gereği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca getirilen yasal sorumluluk çerçevesinde, Tavas ilçe sınırları içerisinde bulunan bölgelerde geri dönüştürülebilecek nitelikteki atıkların ayrıştırılmasını sağlamak amacıyla 2017 yılı sonuna kadar 3 yıl geçerli olmak üzere geri dönüşüme uygun atıkların toplanması, ayrıştırılması, çevre ve ekonomiye katma değer sağlanacak.

Akyol, imza töreninde yaptığı açıklamada "Belediye olarak Temiz Çevre Yeşil Tavas projesi kapsamında üzerine düşeni yapmaktadır. Doğal kaynakların hızla tükendiği dünyamızda doğal kaynaklarımızı korumalıyız. Katı atıkların toplanıp  ayrıştırılmasıyla enerji tasarrufu sağlanır. Ekonomiye katkı sağlamış oluruz. Çöplüğe giden atık miktarını ne kadar azaltırsak geleceğimize o kadar çok yatırım yapmış olacağız. Ülkemizde ve dünyadaki katı atık yönetiminin üç temel ilkesi vardır. Bunlar az atık üretilmesi, atıkların geri kazanılması ve atıkların çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesidir. Gelecek kuşakların daha ferah bir ortamda hayatlarını sürdürmeleri için bilinçli tüketim yapıp az çöp çıkarmalıyız. Bu protokolle çevresel atıkların düzgün bir şekilde toplanmasını sağlamış olacağız. Ülke ekonomisine ve ilçe ekonomisine değer katacak bu projeye halkımızın desteklerini bekliyoruz. dedi.