Denizli'nin Çameli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Ziraat Odası işbirliği ile ilçeye bin dekar kiraz bahçesi kazandırıldı.
Çameli İlçe Tarım Müdürü Durmuş İvgin konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İlçemizde kiraz hasadı, rakım ve iklim şartları nedeniyle geç yapılmaktadır. Bu dönem ülkemizde ve yurt dışında kirazın en çok arandığı zaman dilimi olup, kiraz fiyatları en üst seviyelere ulaşmaktadır. İlçemizin toprak yapısı ve iklim şartları kiraz için hayli uygundur. Biz yaptığımız çalışmalarla bu avantajlarımızı çiftçilerimize anlatıyor ve onları kiraz tarımına yönlendiriyoruz. Amacımız en kısa sürede Çameli’ni ilimizin kiraz merkezlerinden biri yapmaktır" dedi.
Çameli Ziraat Odası Başkanı ve Çameli Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Hamit Tuncer ise, "Son dönemde Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile beraber yaptığımız çalışmalarla ilçemize bin dekarın üzerinde yeni kiraz bahçesi kazandırdık. Bu yıl kiraz üretimi yapan 24 üreticimize 'İyi Tarım Sertifikası' aldık. Bakanlıkça yetkilendirilen özel bir sertifikasyon firmasıyla çalıştık. Denetleme yaptılar. Arazimizi ve ürünlerimizi incelediler ve almış oldukları numuneleri laboratuvarlarda tahlil ettirdiler ve sertifika verdiler. Bu yıl 50 ton kiraz satışı yaptık. Önümüzdeki yıllarda amacımız ilçemizdeki kiraz alanlarını arttırmak ve ürettiğimiz kirazları dünya pazarına sunarak Çameli çiftçisinin gelir düzeyini yükseltmektir" dedi.
Bu yıl kirazların çiçeklenme zamanında oluşan yağışlar ve ardından yaşanan aşırı sıcaklardan dolayı ihraç edilen 0900 ziraat çeşidinde önemli verim azalması görüldüğünü de sözlerine ekleyen Tuncer, "İyi Tarım Uygulamaları Sertifikası alan 50 ton kiraz, PİA firmasına kilogramı 4-5 TL'den satılarak ihraç edildi" şeklinde konuştu.