Denizli Büyükşehir Belediyesi, Kırsal bölgelerde üretimi artırmak ve çiftçinin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla harekete geçen Denizli Büyükşehir Belediyesi, tarımsal alanlarda rekolte ve kalitenin artması için tarımsal amaçlı sulama borusu hibe programı başlattı.
İlk olarak Çameli’de hayata geçirilen proje; Babadağ, Acıpayam ve Tavas ilçelerinde devam etti. Proje kapsamında Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Gökoğlan ve İbrahim Özsoy ile beraberindekiler Babadağ, Acıpayam ve Tavas ilçelerinde düzenlenen hibe programlarına katıldı. Babadağ Belediye Başkanı Salim Demirezen, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol ile Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan’ın da bulunduğu törenlere çok sayıda üretici katıldı. 

30 Mart Yerel Seçimleri öncesi vatandaşlara verdikleri sözleri tuttuklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, “Bugün güzel bir hizmeti sizlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 30 Mart öncesinde sizlere sözler verdik. ‘Denizli merkezinde ne varsa köylerimizde, mahallelerimizde o olacak’ dedik. Sözümüzü tutuyoruz. Bundan sonra da daha iyi hizmetler yapacağız” diye konuştu. Denizli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı birimi kurduklarını belirten Başkan Zolan, “Kırsalda, tarımda, hayvancılıkta halkımıza ne tür destek verebiliriz düşüncesiyle özel bir daire başkanlığı oluşturduk. Tarımsal sulamanın sağlanması adına halkımızdan gelen yoğun talep ile hibe programımıza devam ediyoruz” dedi.

“Verim, rekolte ve ürün çeşitliliği artacak”

Başkan Osman Zolan, tarımsal verimliliğin sağlanması hedeflenen projeyle ilgili şunları söyledi: “Bu proje arazilerde daha fazla ve daha doğru sulama yapılarak verim, rekolte ve ürün çeşitliliğinin artması sağlayacak. Biz bunlardan ücret almıyoruz. Halkımıza hibe ediyoruz. İnşallah burada verim artar, kalite artar, insanımızın mutluluğu artar. Bu bizim davamız. İnşallah birlikte olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız.”