Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, "Bu seneki ihracat hedefimiz, Avrupa’daki kriz olmasaydı 3,5 milyar dolardı. Bu sene 3 milyar dolarla kapatacağız." dedi. Zorlu, Türk ortağı ile birlikte Çinlilerin 7 bin liraya verdikleri tablet bilgisayarı 4 bin lira vererek aldıklarını söyleyen Zorlu, "Biz inşallah bu tabletleri yapacağız. Senede de 3-4 milyar dolark ben buradan herkesin huzurunda söz veriyorum tableti de ihraç edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Pamukkale Üniversitesi(PAÜ) 2012-2013 Akademik Yılı açılışında “girişimcilik” konulu ilk dersi Zorlu, verdi. Dersi Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, öğretim görevlileri ve öğrenciler dinledi. Güç şartlarda başladıkları işlerde şirketinin ve Türkiye’nin geldiği noktayı anlatan Zorlu, "Benim 4,5- 5 saat makine satın almak istediğim, aşağıda kapısında beklettiren adamlar bugün bizim kapımızda. Ben bunu yaşadım. Biz makineleri öyle ithal ettik. Bugünlere gelmemiz gerçekten son 10 seneden beri hükümette tek iktidar olmasıdır. Bugün bankalarda mevduat 1 trilyon 300 milyar lira olmuş. Bu sevindirici bir şey. Bundan 10 sene önce baktığımız vakit Türkiye’deki bütün bankaların büyüklüğü 200 milyar dolardı." dedi. Zorlu grubu olarak 140 ülkeye ihracat yaptıklarının bilgisini veren Zorlu, Babadağ’ın tepesinden gelecek bir Türk girişimcisi 3 milyar dolar ihracat yapacak. İşte bu girişimcilik budur." diye konuştu.

"HAYALLER KURDUM. AMA HAYALCİ OLMADIM"

İşiyle ilgili yurt dışı gezilerindeki yenilikleri görüp taklidini yapmadan değişik yaparak daha iyisini yaptığını ifade eden Zorlu kendini dinleyen öğrencilere şu öğütleri verdi: "Yapacaksan en iyisini yap. Gideceksen en uzağa git. Çıkacaksan en yükseğe çık. Hedefler bu. Hayaller kurdum. Ama hayalci olmadım. Biz bir yarışçıyız. Sizler de bir yarışçısınız. O pistte koşarken en arkada değil ilk üçün isminden bahsederler. Sporda başarı dürüstçe çalışma ve çalışmadır." şeklinde konuştu.

Fatih Projesi’nde kullanılan akıllı tahta ve tablet üretim işine hükümettin okullarda başlatmadan 7 yıl önce kendi talimatıyla başladıklarını belirten Zorlu sözlerine şöyle devam etti: "Beş sene önce Başbakanımıza sunduk o zaman ‘biz çocuklarımıza okuma ve kitap alışkanlığını vazgeçirmeyeceğiz’ dediler. Buna rağmen inatla devam ettirdik. Fatih projesinde akıllı tahtayı Vestel yaptı. Şimdi Türk ortağı ile birlikte Çinlilerin 7 bin liraya verdiklerini biz 4 bin lira vererek aldık. İşte Türk mühendisinin Türk işadamının neler yaptığının göstergesidir. Bu geçtiğimiz pazartesi tableti de biz aldık. Biz inşallah bu tabletleri yapacağız. Senede de 3-4 milyar dolark ben buradan herkesin huzurunda söz veriyorum tableti de ihraç edeceğiz. Önümüzdeki sene smart telefonlarıda yapacağız."