Denizli Baklan'a bağlı Konak köyünde düzenlenen törene İl Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sezgin Kutlu, Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Ekici, Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Selçuk Bora Yılmaz, Baklan Belediye Başkan İsa Karaçolak, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsünden Proje koordinatörleri Ali Peksüslü ve Dr. Hüseyin Özpınar ile çiftçiler katıldı.

Denizli’de son yıllarda hızla artan büyükbaş hayvan sayısına paralel olarak kaliteli kaba yem ihtiyacının da arttığını ifade eden İl Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kutlu, bu seneki tarla günü etkinliğini kışa dayanıklı ve yüksek verimli yem bitkileri çeşitlerinin çiftçilere tanıtılması amacıyla düzenlediklerini söyledi. Müdür Kutlu, “Denizli’de 2003 yılında büyükbaş hayvan mevcudu 79 bin 422 iken, 2012 yılı sonu itibariyle 243 bin 446’ya çıkarak yüzde 207 artış sağlanmıştır. İlimizde 2002 yılında tarımdan elde edilen gayri safi gelir 637,5 milyon lira iken, 2012 yılında yüzde 629 artışla 4 milyar 647 milyon liraya yükselmiştir. Hayvansal üretimin gayrisafi hâsıla içindeki değeri aynı dönem içinde yüzde 16’dan yüzde 24 ’e yükselmiştir. Yem bitkisi ihtiyacı gün geçtikçe artmaktadır. Soğuğa dayanıklı bu çeşitlerin yaygın olarak kullanılması ve siz değerli üreticilerimize daha fazla ekonomik katkı sağlaması istiyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından yem bezelyesi (Töre), Macar fiğ (Ege Beyazı 79), tüğlü fiğ (Efes 79) ve Koca fiğ (Bozdağ) tescilli çeşitlerinden oluşturulan yüksek verim, soğuğa ve kurağa dayanıklı erkenci yem bitkileri çiftçileri ve besicilere tanıtıldı.