Fed'in 10 yıl sonra faiz artırmasının ardından Merkez, yılın son toplantısında faizlere dokunmadı. Karar sonrası dolar 2.94'e çıktı.
ABD Merkez Bankası'nın (Fed), 10 sonra ilk faiz artırım kararının ardından faiz oranlarını artırması beklenen Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faize dokunmadı. Merkez Bankası beklenenin aksine faizleri sabit bıraktı. Karar sonrası dolar 2.91'den 2.94'e çıktı.

MERKEZ FAİZİ SABİT TUTTU
Merkez Bankası (TCMB) yılın son ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yaklaşık 10 yıl aradan sonra gerçekleştirdiği ilk faiz artırımının ardından yaptığı yılın son Para Politikası Kurulu(PPK) toplantısında faizi değiştirmedi, faizin alt ve üst koridoruna da dokunmadı.
TCMB politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 7,5'te; faiz koridorunun alt bandı olan gecelik borçlanma faizini yüzde 7.25'te; koridorun üst bandı olan gecelik borç verme faizini de yüzde 10.75'te sabit tuttu.

DOLAR FIRLADI
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısında faizlerin değişmemesiyle birlikte dolar hızla yükselerek, 2.94′e çıktı. Merkez Bankası'nın açıklaması öncesinde dolar 2.91 seviyesinde seyrediyordu.