Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Denizli Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Hanehalkı Bütçe Araştırması 2014 yılı verilerine göre; Türkiye genelinde hanehalkı tüketim harcamaları içinde en yüksek paya %24,8 oranla konut ve kira harcamaları alırken, harcamaların %19,7’si gıda ve alkolsüz içeceklerden oluşmuştur. Haneler harcamalarının %2,1’ini sağlık harcamalarına, %2,4’ünü ise eğitim hizmetlerine ayrıldığı belirtildi. Harcama dağılımındaki bu yapı, bölgeler itibariyle önemli farklılıklar göstermektedir. 
Konut harcaması payında İstanbul, gıdada ise Güneydoğu Anadolu ilk sırada
12 Bölge bazında hanehalkı tüketim harcaması gruplarının dağılımına göre; konut ve kira harcamasına en fazla payı %28,9 ile İstanbul’da yaşayan hanehalkları ayırırken gıda ve alkolsüz içecekler harcamasına en fazla pay (%26) Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki hanehalkları tarafından ayrılmıştır. Ulaştırmada %19,6 oranıyla Batı Anadolu Bölgesi başı çekerken, haberleşme harcamasında Doğu Karadeniz %4,4 ile en fazla harcamanın yapıldığı bölge olmuştur. Sağlık, eğitim, eğlence-kültür ve lokanta-otel harcamaları payı açısından da ilk sırada yer alan İstanbul, gıda harcamasında %16,1 oranıyla son sıradadır.

Türlerine göre harcama payı en yüksek ve en düşük bölgeler,%,2014
Konut ve kira harcamasına en az payın ayrıldığı bölge Ortadoğu Anadolu olurken, ulaştırmada Doğu Karadeniz, haberleşmede Orta Anadolu, eğitim ve eğlence-kültürde ise Güneydoğu Anadolu en az harcamanın yapıldığı bölgeler olmuştur. 
Alkollü içecekler, sigara ve tütün harcamasına ayrılan en fazla pay Batı Marmara’da iken, mobilya ve ev aletlerine Batı Karadeniz, diğer bölgelerden daha fazla pay ayırmıştır.