SEUL (CİHAN)- Ticari temaslarda bulunmak üzere Güney Kore'nin başkenti Seul'e gelen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yatırımcıları Türkiye’ye davet etti.
Konakladığı oteldeki kahvaltılı toplantıda Güney Kore’nin ekonomik devlerinin üst düzey yöneticileri ile bir araya gelen Çağlayan, iş adamlarını Türkiye’ye yatırım için davet etti. Yabancı sermayeye ilişkin önemli çalışmalar yaptıklarını Koreli CEO’lara ileten Bakan Çağlayan, Türkiye’de yeni bir teşvik sistemi geliştirdiklerini aktardı. Türkiye’nin geleceğin Detroit’i olacağına inandığını söyleyen Çağlayan, “Motor ve aktarma yatırımlarına özel destek vereceğiz” dedi. Çağlayan, havacılık ve ileri teknoloji yatırımlarıyla da özel olarak ilgileneceklerini kaydetti.
Bakan Çağlayan, Samsung Electronics, Hyundai Motor, Korea Electric Power, Samsung CT, GS Engineering, Posco Engineering, SK Engineering, Hyundai Rotem gibi Güney Kore’nin ekonomi devlerine Türkiye ekonomisine dair güven telkin etti. Türkiye’nin ekonomik durumunun Avrupa’ya nazaran güçlü olduğunu vurgulayan Çağlayan, “Avrupa ekonomisi şişirilmişti. Şişirilmiş olanlar bir bir patlamaya başladı. Buzdağları eriyor. Dünyada ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Ancak Türkiye böyle bir küresel krizde ekonomisi kale gibi sağlam olarak duruyor. Hiçbir panik ve korkumuz yok, ekonomik değerlerimizin ne olduğunu biliyoruz” dedi. CİHAN