SEUL (CİHAN)- Çeşitli temaslarda bulunmak için başkent Güney Kore’ye gelen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Güney Kore basını ile bir araya geldi. Bakan Çağlayan Güney Kore basınına gezisinin içeriği hakkında bilgi vererek Türkiye ekonomisini övdü.
Bakan Çağlayan, Güney Kore ile yürütülen Serbest Ticaret Antlaşması’nın (STA) önündeki engellerin kaldırıldığını söyledi. Ekonomi Bakanı bu sayede iki ülke arasındaki ticari bağların daha da güçleneceğine dikkat çekti.

Türkiye’nin bir yatırım ülkesi olduğuna vurgu yapan Bakan Çağlayan, özellikle motor ve aktarma aksamı sektöründe rekabetin çok kızışacağına ve Koreli firmaların çabuk davranmaları gerektiği uyarısında bulundu. Avrupa’daki krize atıfta bulunan Bakan Çağlayan, Türkiye ekonomisinin bu krizden güçlenerek çıkacağını iddia etti. Ekonomi Bakanı sözlerini şöyle devam etti: “Avrupa krizinin bizim ülkeyi çok etkileyeceğini söylüyorlar. Aslında tam ters etki gösterecektir. Avrupa’dan ülkemize yatırım akacaktır. Türkiye uluslararası sermaye sahipler için güvenli bir limandır. ”

Çağlayan'ın Güney Kore’deki Korece ve İngilizice yayın yapan basın mensuplarının katıldığı toplantısı, normal süresini aşarak uzadı. Koreli gazetecilerin Bakanı soru yağmuruna tutması dikkat çekti. CİHAN