Bu yıl Denizli Ticaret Odası’nın sponsorluğunda Kaleiçi Güzelleştirme Kültür ve Dayanışma Derneği’nin himayesinde gerçekleştirilecek Kaleiçi Alışveriş Festivali’nin açılış töreni yapıldı.



Törene Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşı, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Denizlispor Kulüp Başkanı Hasan Kıbrıslıoğlu, Kaleiçi Güzelleştirme Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Soner Yıldız ile esnaflar, ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mehteran Takımı ve Denizlili sanatçı Hurşit Çakır kısa süreli müzik ziyafeti yaşattı.


KALEİÇİ CANLANACAK
Dernek Başkanı Yıldız, “Tarihi çarşımızı canlandırmak, eski hareketli günlerine tekrar kavuşturmak için çalışmalarımız devam ediyor. Dünyanın en eski çarşılarından birisi olan Kaleiçi çarşımız hem Denizli gündemi hem de ülke gündeminde olacak. Festival kapsamında esnafımız yeni yılın renk ve modellerinden birçok ürünü çok uygun fiyattan satışa çıkararak festivalimize destek veriyor” dedi. 

KALEİÇİ ALIŞVERİŞİN MERKEZİ
Denizli’nin alışverişte kalbi olan Kaleiçi Çarşısı’nın tarihi geçmişiyle çok önemli bir alışveriş merkezi olduğunu aktaran Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, “Kaleiçi Denizli’de alışverişin merkezi. Bu bir gerçek. Festivalimizle Kaleiçi’ni ülke gündeminde, dünya gündeminde hak ettiği yere oturtması açısından önemli. 800 yıllık geçmişe sahip tarihi bir çarşı burası. Tüm halkımız festival kapsamında Kaleiçi’nden çok uygun fiyatlara ürünler alacak. Çarşı hareketlenecek, bereketlenecek. Halkımızı festival döneminde indirimli alışverişe davet ediyoruz” dedi.

ALIŞVERİŞ ZAMANI
Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşı ise, bu etkinlik ile yerel manada esnafın güçlenip, rekabet edilebilir hale geleceğini vurguladı. Subaşı, “Denizli’de Kaleiçi bir geleneğin adıdır. Samimiyetin, dayanışmanın ve ticaretin merkezidir. Herkesi alışverişe davet ediyorum” dedi.

KALEİÇİ BİZİM GÖZBEBEĞİMİZ
Kaleiçi’nin Denizli’yi temsil eden değerlerden biri olduğuna dikkat çeken Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, “Ahi Sinanların torunlarına Büyükşehir Belediyesi olarak, gerek tarihsel yapının korunmasına gerekse alt üst yapı çalışmalarında hep destek olduk ve olmaya devam edeceğiz. Kaleiçi bizim gözbebeğimizdir” dedi.