Devlet asgari ücret görüşmelerinin üçüncü turunda sendikaların tepki gösterdiği 3+3 zam oranı teklifinden geri adım atmadı.
Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı sona erdi. Komisyon, dördüncü ve son toplantı için 26 Aralık'ta yeniden toplanmayı kararlaştırdı. Toplantıdan asgari ücretin gelecek yılın Ocak ve Temmuz aylarında yüzde 3 artırılması öngörüldü.

SON TOPLANTI 26 ARALIK'TA

Bu yılki ilk toplantısını 6 Aralık'ta Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda, ikinci toplantısını 18 Aralık'ta Türk-İş'te yapan komisyon, yaptığı üçüncü toplantıda Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) gelen verileri görüştü. Komisyon, dördüncü ve son toplantı için 26 Aralık'ta Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda toplanmayı kararlaştırdı.

2013 İÇİN 4+4 ZAM YAPILMIŞTI

2014 Yılı Programı'nda asgari ücrete yapılacak zamma ilişkin öngörüye yer verilmişti. Buna göre, asgari ücretin gelecek yılın Ocak ve Temmuz aylarında yüzde 3 artırılması planlanıyor. Geçen yıl, asgari ücret yılın ilk 6 ayı için yüzde 4,1, ikinci 6 ay içinse yüzde 4,4 artırılmıştı. Asgari ücrette 2013 yılındaki ortalama artış yüzdesi ise yüzde 8,61 olmuştu.