HAMBURG (CİHAN)- Almanya özellikle son yıllarda araştırmalarda da ortaya çıktığı gibi bir taraftan demografik değişimle Avrupa Birliği içinde çocuk fakiri olurken, diğer taraftan da dışa kalifiye göçün durdurulması ve ülkedeki kalifiye açığına karşı mücadele yönetmelerini tartışıyor.

Federal İstatistik Dairesinin Avrupa Birliği içinde 27 ülke arasında yaptığı son araştırmada Almanya’da 15-24 yaş arası 430 bin gencin işsiz olduğu ortaya çıktı. Avrupa’da en az işsiz genç sıralamasında yüzde 7,1 ile Hollanda birinci sırayı, Avusturya yüzde 8,2 ile ikinci sırayı alırken, 2008 yılında genç işsiz oranı yüzde 10,7 olan Almanya bu araştırmada yüzde 9,1 ile üçüncü sıraya yükseldi. Almanya 2009 yılında yaşanan ekonomik krizde genç işsiz sayısında yüzde 11,5’e kadar çıksa da diğer ülkelere oranla kısa sürede yeniden işsiz sayısında gerileme kaydetmeyi başardı.

Sıralamada en fazla genç işsiz sıralamasında ise yüzde 45,7 ile İspanya birinci olurken, yüzde 38, 5 ile Yunanistan ikinci sırada yer aldı. Şu anda şiddetli sokak çatışmalarının yaşandığı İngiltere’de ise genç işsiz sayısı yüzde 19,6 olarak belirlendi.
CİHAN